Πρώτες αλλαγές στο Παιδείας: Ελεύθερη απαλλαγή από τα Θρησκευτικά χωρίς αιτιολόγηση

Αναγνωστοπούλου: Σεβόμαστε την Εκκλησία αλλά πρέπει να εξασφαλίσουμε την ανεξιθρησκεία

Αλλαγές όσον αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών προανήγγειλε η Σία Αναγνωστοπούλου.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», η νέα αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι για την απαλλαγή από το μάθημα θα πρέπει απλά ο γονέας ή κηδεμόνας του παιδιού να δηλώνει ότι θα ήθελε το παιδί του να μην διδάσκεται Θρησκευτικά, χωρίς κάποια άλλη αναφορά.

«Δεν μπορεί να πρέπει να υπογράφει σε δημόσιο έγγραφο τι είναι ή τι δεν είναι. Κακώς δεν το καταργήσαμε και πρέπει να την καταργήσουμε άμεσα» είπε χαρακτηριστικά η α Αναγνωστοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι με παλαιότερες εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας είχε τεθεί ως προϋπόθεση για να απαλλαγεί ένας μαθητής να δηλώνει ρητά ότι δεν είναι χριστιανός ορθόδοξος, δίνοντας παράλληλα και δικαίωμα ελέγχου της τεκμηρίωσης των λόγων απαλλαγής (και άρα του θρησκεύματος).

Η ίδια επεσήμανε ότι η κυβέρνηση σέβεται την Εκκλησία και τις θρησκευτικές αρχές του τόπου αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχει «και ένας δημόσιος χώρος που το κράτος είναι υποχρεωμένο να εξασφαλίσει την ανεξιθρησκία».

Από πλευράς Εκκλησίας δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση, με τις πληροφορίες να τονίζουν πως κρατά στάση αναμονής τουλάχιστον μέχρι τις προγραμματικές δηλώσεις και την εθιμοτυπική επίσκεψη της υπουργού στο στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top