Γ. Μουζάλας: «Οφείλεις να υποδέχεσαι τους πρόσφυγες, όχι να τους απωθείς»

«Είναι επιτυχία ότι αναγνωρίζεται και επίσημα ως πρόβλημα για την Ελλάδα το προσφυγικό»

​Στο προσφυγικό αναφέρθηκε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας, σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής κινούνται σε θετική κατεύθυνση και θα μπορούσαν να είναι η αρχή της λύσης του προβλήματος.

«Είναι μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι επίσημα πια αναγνωρίζεται το προσφυγικό σε εμάς και το μεταναστευτικό στην Ιταλία σαν προβλήματα που συμβαίνουν στην Ελλάδα και την Ιταλία, αλλά είναι ευρωπαϊκά, άρα και η λύση πρέπει να είναι ευρωπαϊκή», είπε ο κ. Μουζάλας.

Αναφερόμενος στους πρόσφυγες και στους μετανάστες που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, ο νέος αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως γίνεται προσπάθεια η εικόνα αυτή να κρατάει μόνο μία με δύο μέρες, κάτι που τελευταία έχει αρχίσει και επιτυγχάνεται.

«Δεν εξαρτάται πάντα από εμάς, δηλαδή αν η ροή είναι τεράστια στη Μυτιλήνη θα έχουμε πρόβλημα», είπε.

Ο κ. Μουζάλας σημείωσε ακόμα ότι οι πρόσφυγες δεν είναι εχθροί μας και πρόσθεσε:

«Οφείλεις να υποδέχεσαι τους πρόσφυγες, όχι να τους απωθείς».

Όσον αφορά στην συνεργασία του με τον Α. Τσίπρα είπε πως τον εκτιμά και έχουν μια καλή συνεργασία, καθώς όπως είπε, «ο πρωθυπουργός θεωρεί το προσφυγικό μείζον ζήτημα, ίσως το μεγαλύτερο μετά το οικονομικό πρόβλημα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top