Η απάντηση του Λοβέρδου στον Μπόλαρη για τις οροθετικές και την δημοσίευση των φωτογραφιών τους

Διαβάστε την ανακοίνωσή του

​Την δική του απάντηση έδωσε ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στον Μάρκο Μπόλαρη για την απόφαση δημοσίευσης των στοιχείων των συλληφθέντων των οροθετικών το 2012.

Ο κ. Λοβέρδος μέσω της ιστοσελίδας του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι η απόφαση δεν ήταν δική του αλλά του εισαγγελέα και παραπέμπει στην έκθεση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τις προϋποθέσεις δημοσιοποίησης των στοιχείων όσων διώκονται ποινικά.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια των σημερινών δηλώσεων του κ. Μπόλαρη, ο οποίος υποστηρίζει πως η απόφαση της δημοσίευσης φωτογραφιών των συλληφθέντων οροθετικών γυναικών το 2012 ήταν της τότε κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Υπουργού Υγείας, σας ενημερώνουμε πως σύμφωνα με την έκθεση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ( αλλά και με την πραγματικότητα):

«Την 28η Απριλίου 2012, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών με την υπ’ αριθμό 22/2012 Διάταξη του παρήγγειλε κατ’ εφαρμογή της Διάταξης του άρθρου 2, της Ποινικής Δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος των (….) για βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και λοιπών αδικημάτων, την οποία και συνόδευσε με φωτογραφίες και τα λοιπά τους προσδιοριστικά στοιχεία των ταυτοτήτων τους».
(…) Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων , με ��ην απόφαση 128/12, κατέληξε στα εξής: Α) Η δημοσιοποίηση των Ποινικών Διώξεων και των λοιπών προσδιοριστικών της ταυτότητας του κατηγορούμενου στοιχείων, ρυθμίζεται αποκλειστικά από τη Διάταξη, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται για συγκεκριμένα αδικήματα η δημοσίευση των φωτογραφιών, μόνο μετά από Διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Εφετών και αποσκοπεί στην προστασία του πληθυσμού. (…)
Συνεπώς, η απόφαση δημοσίευσης δεν ήταν του τότε Υπουργού Υγείας, αλλά αποκλειστικά και μόνο του Εισαγγελέα Πρωτοδικών. Ο κ. Μπόλαρης, ως μέλος της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ -ΝΔ- ΛΑΟΣ, αλλά και όλοι όσοι παίρνουν το λόγο επί του θέματος, οφείλο��ν να γνωρίζουν αυτό το οποίο διευκρινίστηκε από την ίδια την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων στη Βουλή των Ελλήνων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top