Συνεδριάζει το υπουργικό: Σκληρή δουλειά για την εφαρμογή του Μνημονίου θα ζητήσει ο Τσίπρας

Στόχος να ολοκληρωθεί με επιτυχία η πρώτη αξιολόγηση

Σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, όπου ο πρωθυπουργός αναμένεται να περιγράψει τους στόχους της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Α. Τσίπρας θα ζητήσει από τους υπουργούς του να σηκώσουν τα μανίκια και να εργαστούν σκληρά, με προσήλωση στην εφαρμογή των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη συμφωνία με τους δανειστές, ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η πρώτη αξιολόγηση και να ανοίξει ο δρόμος για την διαπραγμάτευση του χρέους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός μετά το κακό ξεκίνημα της κυβέρνησης με την υπόθεση του Δ. Καμμένου, επιδιώκει να αλλάξει η ατζέντα, ώστε να σταματήσει κάθε συζήτηση για τη σύνθεση της κυβέρνησης.

Επίσης, όπως και τον περασμένο Ιανουάριο, ο Α. Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει και πάλι από τους υπουργούς του να αποφεύγουν τα πολλά λόγια, τις δηλώσεις και τις εμφανίσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα και να ρίξουν το βάρος στις προτεραιότητες των υπουργείων τους.

Κυβερνητικές πηγές μάλιστα σημειώνουν ότι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης αυτή την περίοδο είναι πέντε:

• η υλοποίηση των συμφων��θέντων, με πρώτη προτεραιότητα τη ρύθμιση του Χρέους
• η υλοποίηση του παράλληλου προγράμματος και η κατοχύρωση των όποιων κερδών απορρέουν από τη συμφωνία (ΑΔΜΗΕ, εργασιακές σχέσεις, συλλογικές διαπραγματεύσεις, κ.α)
• οι δράσεις με έμφαση στην κοινωνική δικαιοσύνη και στο κοινωνικό έργο, με έμφαση την υγεία και την παιδεία
• η καταπολέμηση της διαφθοράς-φοροδιαφυγής
• το μεταναστευτικό

Ο Α. Τσίπρας αναμένεται να τονίσει στους υπουργούς του ότι θα πρέπει να υπάρξει καλύτερος συντονισμός ανάμεσά τους για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις και διαξιφισμοί, ενώ οι προγραμματικές δηλώσεις αναμένεται να γίνουν μετά την επιστροφή του κ. Τσίπρα από τις ΗΠΑ.