Απέφυγε να απαντήσει ο Τζιτζικώστας για τη διεκδίκηση της ηγεσίας της ΝΔ

«Έχουμε χρόνο να τα πούμε» απάντησε

Απέφυγε να απαντήσει ο Τζιτζικώστας για τη διεκδίκηση της ηγεσίας της ΝΔ
Απέφυγε να απαντήσει αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στη λίμνη Βόλβη, για παιδιά νοητική στέρηση.

«Εδώ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ασχολούμαστε με τη δουλειά μας. Δεν θέλω να αναφερθώ σε οποιοδήποτε άλλο θέμα, διότι θα επισκιάσει μια τόσο σημαντική δράση. Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε άλλα θέματα σε επόμενες συναντήσεις μας» απάντησε όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφους.

Πάντως, ο κ. Τζιτζικώστας (όπως επίσης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Μ��ακογιάννης και ο κ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης), λόγω της θητείας του ως περιφερειάρχης έχει κώλυμα εκλογιμότητας στη Βουλή και για την επόμενη θητεία της, ακόμα και εάν παραιτηθεί, οπότε δημιουργείται πρακτικό πρόβλημα.

Μόνο αν η ΝΔ έχει διαφορετικό πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας από τον αρχηγό του κόμματος, θα μπορούσε θεωρητικά να ισχύσει κάτι τέτοιο. Στην μοναδική περίπτωση πάντως που εφαρμόσθηκε στην Ελλάδα η «διαρχία» σε κόμμα τα τελευταία χρόνια, όταν αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόεδρος της ΚΟ ο Αλέκος Αλαβάνος, υπήρξαν εσωτερικές τριβές και εντάσεις που έθεσαν σε κίνδυνο την ενότητά του. Κι αυτό μάλιστα παρότι ο πρώτος ήταν επιλογή του δεύτερου!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top