Ο κύβος ερρίφθη για τη ΝΔ: Μέχρι τις 2 Οκτωβρίου οι υποψηφιότητες για αρχηγό

Τι αποφάσισε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή για την διαδικασία - πρώτη ανάρτηση 16.16

Ο κύβος ερρίφθη για τη ΝΔ: Μέχρι τις 2 Οκτωβρίου οι υποψηφιότητες για αρχηγό
Η επόμενη Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, ορίστηκε ως προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος, κατά την συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, απο αύριο 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 μέχρι την επόμενη Παρασκευη 2 Οκτωβρίου και ωρα 18:00 θα δοθεί προθεσμία στους ενδιαφερόμενους να διεκδικήσουν τη θέση του προέδρου του κόμματος, να καταθέσουν την υποψηφιότητα τους.

Την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει εκ νέου η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή προκειμένου να εξετάσει τυχόν ενστάσεις και θα γίνει η τυπική ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά στη συνέχεια, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των υποψηφίων, προκειμένου να οριστεί η ημερομηνία των εκλογών, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές Νοεμβρίου.

Για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να συγκεντρώσει 50 υπογραφές από μέλη της Πολιτικής Επιτροπής ή τις υπογραφές από το 1/10 των μελών του προηγούμενου εθνικού συνεδρίου του κόμματος.

Η απόφαση Μεϊμαράκη και η συνάντηση με Καραμανλή

Το καθοριστικό σημείο που θα κρίνει πολλά για την έκβαση της εσωκομματικής ��κλογικής αναμέτρησης και το ποιοι τελικά θα θέσουν υποψηφιότητα είναι η απόφαση που θα λάβει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για την διεκδίκηση της ηγεσίας ή μη, την οποία θα ανακοινώσει ύστερα από την συνάντηση που αναμένεται να έχει με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος Κώστα Καραμανλή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top