«Αδειάζει» Καμμένο και Τσίπρα ο Ήσυχος: Λάθος απόφαση τα 500 εκ. δολάρια για τα αεροπλάνα!

«Ούτε ευρώ κέρδος για την ΕΑΒ» λέει για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών P-3

«Αδειάζει» Καμμένο και Τσίπρα ο Ήσυχος: Λάθος απόφαση τα 500 εκ. δολάρια για τα αεροπλάνα!

Έφυγε και… απασφάλισε!

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος «άδειασε» τον Πάνο Καμμένο και την προηγούμενη κυβέρνηση Τσίπρα για την απόφαση της να εγκρίνει δαπάνη 500 εκ. δολαρίων για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών P-3.

Ο κ. Ήσυχος, ο οποίος έχει προσχωρήσει στη Λαϊκή Ενότητα χαρακτήρισε «εξαιρετικά μεγάλο λάθος» την απόφαση αυτή, τονίζοντας ότι εμπεριέχει «επιμέρους σττρατιωτικά, οικονομικά και γεωπολιτικά λάθη».

«Ήταν αγορά που κινήθηκε στο “modus Vivendi” αγοράζουμε πρώτα και σχεδιάζουμε μετά. Δεν είναι δυνατόν να δώσει η χώρα 500 εκ. δολάρια τα επόμενα χρόνια. Μόνο φέτος πρέπει να δοθούν 75 εκ. δολάρια ως προκαταβολή για να ξεκινήσουν οι εργασίες που θα ολοκληρωθούν το 2022» σημείωσε μιλώντας στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους της Βουλής.

Μάλιστα, κατήγγειλε πως η ΕΑΒ δεν θα έχει ούτε ένα ευρώ κέρδος από το συγκεκριμένο πρόγραμμα: «Ο αντίλογος που υπήρξε ήταν πως τα αεροσκάφη θα ενταχθούν σε άλλα επιχειρησιακά προγράμματα. Όμως, ζήτησα από την ΕΑΒ και πήρα τους οικονομικούς δείκτες που δείχνουν ότι δεν κερδίζουμε ούτε ένα ευρώ από την επανασυναρμολόγηση».

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, τα συγκεκριμένα αεροσκάφη πρέπει να αποσυναρμοληθούν και να φτιαχτούν εκ αρχής προκειμένου να είναι λειτουργικά καθώς κάποια είναι πάνω από 60 ετών, ενώ υπήρχαν και αεροσκάφη με ανάλογες δυνατότητες στο 1/3 του συνολικού κόστους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top