«Η κίνηση των 53»: Η νέα συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ

Δημιούργησε νέου�� πονοκεφάλους στο σχηματισμό της Κυβέρνησης

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να απαλλάχθηκε από την «Αριστερή Πλατφόρμα», όμως μια ακόμα συνιστώσα, η «κίνηση των 53» του δημιούργησε νέους πονοκεφάλους στο σχηματισμό της Κυβέρνησης.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που ανήκει στην "κίνηση των 53", αρχικά φέρεται να είχε αρνηθεί τη θέση του υπουργού Οικονομικών και ήθελε να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο για την εφαρμογή της συμφωνίας. Στη συνέχεια, δέχθηκε το υπουργείο Οικονομικών, αλλά επέμενε να έχει τον έλεγχο για την εφαρμογή του προγράμματος. Για το λόγο αυτό το χαρτοφυλάκιο του Γιώργου Χουλιαράκη για το μνημόνιο υπάγεται στο Οικονομικών και όχι στ��ν Πρωθυπουργό.

Οι 53 έπαιξαν το ρόλο τους και στην τοποθέτηση του Θοδωρή Δρίτσα στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Επιφυλάξεις για την προεδρία της Βουλής είχε ο Νίκος Βούτσης, αλλά τελικά πείστηκε να μετακινηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών.

Η Όλγα Γεροβασίλη πέτυχε να μείνει κυβερνητική εκπρόσωπος, αφού αρχικά αρνήθηκε το Υγείας και στην συνέχεια το Εσωτερικών.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επέμενε αρχικά να παραμείνει στο Υγείας, αλλά τελικά πείστηκε να μετακινηθεί στο Εσωτερικών..

Η μεταφορά της αρμοδιότητας για τον έλεγχο της Διαφθοράς από το Μαξίμου στο Δικαιοσύνης, όπως απαιτούσε η τρόικα, οδήγησε στην έξοδο τον Παναγιώτη Νικολούδη.

Άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στους αγρότες, συνιστά η υπουργοποίηση της Θεοδώρας Τζάκρη και του Μάρκου Μπόλαρη.

Αντίθετα πολλοί είναι οι πικραμένοι που έμειναν εκτός Κυβέρνησης, οι περισσότεροι ανήκουν στους ΑΝΕΛ.

Οι 53 «έκοψαν» και το Νίκο Νικολόπουλο, που για δεύτερη φορά έμεινε εκτός και ενοχλημένος ζήτησε από τον Πάνο Καμμένο να συγκαλέσει εκτάκτως την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ.

Ενοχλημένη φέρεται και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη που πάλι δεν μπήκε στην Κυβέρνηση.

Εκτός βρέθηκε αυτή τη φορά, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, που συγκέντρωσε πολλά πυρά λόγω των κατά καιρούς δηλώσεών της για τους μετανάστες, αλλά και ο Γιάννης Πανούσης που δεν ήταν και ιδιαίτερα αρεστός στην κίνηση των 53.

Εκτός και ο Παύλος Χαϊκάλης που τον είχε κόψει από υποψήφιο ο Πάνος Καμμένος λόγω της off shore στην Κύπρο, ο Τάσος Κουράκης που είχε φακέλους 6 μηνών στο συρτάρι του στο υπουργείο Παιδείας και ο Παναγιώτης Σγουρίδης από τους ΑΝΕΛ που δεν εξελέγη βουλευτής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top