Αυτό δεν το έχουμε ξαναδεί: Η Κωνσταντοπούλου βούρκωσε και κόμπιασε η φωνή της (BINTEO)

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος

Μια ...άλλη πλευρά της Ζωής Κωνσταντοπούλου είδαν σήμερα όσοι συμμετείχαν στην συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας, Δημοσίου χρέους στη Βουλή. Αν και συνήθως η απερχόμενη πρόεδρος της Βουλής, ανεβαίνει στο βήμα του Κοινοβουλίου με κριτική και αιχμηρή διάθεση, σήμερα ήταν... άλλος άνθρωπος –όχι σε όλη την ομιλία της!!! Την ώρα που διηγιόταν μια ιστορία σχετικά με όσα της είχε πει για το χρέος ένας φοιτητής και μετέπειτα συνεργάτης της, η κα Κωνσταντοπούλου βούρκωσε και κόμπιασε η φωνή της.

«Όταν ξεκινούσαμε τη διαδικασία της Επιτροπής ένας νέος παιδί φοιτητής, ο Σταύρος Παπαϊωάννου, που τον γνώρισα εδώ μέσα ως έναν άνθρωπο που συμμετείχε στο κίνημα για το λογιστικό έλεγχο του χρέους και που τον κάλεσα να δουλέψει μαζί μου στην προεδρία της βουλής, έκανε μια συγκλονιστική αφήγηση. Περιέγραψε το δημόσιο χρέος και την κατάσταση των λαών που εκβιάζονται από το χρέος ως την κατάσταση κάποιου που ξυπνά και βρίσκεται στη μέση του πουθενά. Είναι σκοτάδι, είναι στο πέλαγος, σε μια βάρκα με κουπιά, δεν ξέρει πως βρέθηκε εκεί, ούτε γιατί, το μόνο ξέρει είναι ότι πρέπει να κάνει κουπί. Και είπε ο Σταύρος “τι άλλο είναι αυτό από δουλεία”. Αναφέρθηκε στα παιδιά αυτής της χώρας που γεννιούνται χωρίς να έχουν επιβαρύνει το δημόσιο προϋπολογισμό και με την πρώτη τους αναπνοή τότε καλούνταν να πληρώσουν 32.000 ευρώ το καθένα. Κάθε μωρό είναι χρεωμένο με 32.000 ευρώ» είπε αρχικά η κα Κωνσταντοπούλου και λίγο αργότερα βούρκωσε και συγκινημένη (χρόνος 01:37) συνέχισε: «Σήμερα, λυπάμαι που το λέω, αλλά κάθε μωρό αυτής της χώρας είναι χρεωμένο με 40.000 ευρώ γιατί με την εξουσιοδότηση υπογραφής του τρίτου μνημονίου η χώρα μας φορτώθηκε με άλλα 86 δις ευρώ σε δάνεια. 40.000 ευρώ για ένα μωρό δεν μπορεί να είναι δικαιοσύνη και δικαιούμαστε και υποχρεούμαστε να προστατεύσουμε και αυτά τα παιδιά και τις επόμενες γενιές και την αλήθεια και τη δημοκρατία».

ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΥΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top