Υπουργός και αναπληρωτής έχουν μουστάκι και ...θέληση για ολική "πλαστική" στο σύστημα Υγείας

Τελετή παράδοσης παραλαβής στο Υπ.Υγείας-Δηλώσεις Ξανθού και Πολάκη

Υπουργός και αναπληρωτής έχουν μουστάκι και ...θέληση για ολική "πλαστική" στο σύστημα Υγείας

​Αλλαγές στη λειτουργία του συστήματος υγείας προανήγγειλε σήμερα κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Υγείας η νέα πολιτική ηγεσία του.

«Η κοινωνία έδωσε στην κυβέρνηση την δυνατότητα να κάνει επανεκκίνηση, σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα. Σήμερα η υγεία κλυδωνίζεται καθημερινά, ενώ διαρκής είναι ο κίνδυνος λειτουργικού μπλακάουτ», είπε ο νέος υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, θέτοντας ως προτεραιότητα ένα σχέδιο έκτακτης ενίσχυσης του συστήματος με ανθρώπινο δυναμικό και πάταξη της διαφθοράς.

«Πρέπει να υπάρξει μια προσπάθεια ηθικοποίησης του συστήματος Υγείας» είπε χαρακτηριστικά και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμιστικές τομές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στον ψυχιατρικό τομέα, ώστε να υπάρξει η αίσθηση ασφάλειας του πληθυσμού και δίκαιης κατανομής των βαρών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, επανέλαβε τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο κράτος ώστε, όπως είπε, «να τσακίσουμε τη ραχοκοκαλιά της διαπλοκής, να χτυπήσουμε τη διαφθορά (φακελάκια και υπερτιμολογήσεις)» .

«Είναι καιρός να σταματήσει αυτό το γλέντι» είπε με νόημα, τονίζοντας ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει ισοδύναμο μέτρο για την Υγεία.

Ο κ.Πολάκης προανήγγειλε, επίσης, την αλλαγή των διοικητών των νοσοκομείων, καθώς και την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου πρόσληψης προσωπικού, ώστε οι διαδικασίες να είναι γρήγορες επισημαίνοντας ότι το σύστημα έχει πρέπει να «αιμοδοτηθεί» με προσωπικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top