Συνεχίζεται ο σάλος για την υπουργοποίηση Δ. Καμμένου

«Ντροπή η συμμετοχή του στην κυβέρνηση» δήλωσε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ! Πρώτη ανάρτηση 16.57

Συνεχίζεται ο σάλος για την υπουργοποίηση Δ. Καμμένου
Συνεχίζεται ο σάλος για την συμμετοχή του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου στο νέο κυβερνητικό σχήμα, λόγω των θέσεων που έχει εκφράσει στο παρελθόν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ειρωνικά σχόλια για το Άουσβιτς, αλλά και για τα «υπονοούμενα» σχετικά με την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, ότι ήταν «έργο» του… Ισραήλ!

Χαρακτηριστικό είναι ότι εκτός από τα όσα επικριτικά σχόλια διατύπωσαν από το πρωί σήμερα ο Π. Τατσόπουλος, η Ρ. Μακ��ή και στελέχη άλλων κομμάτων, «ντροπή» χαρακτήρισε την υπουργοποίησή του η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, η οποία ανήκει στην ομάδα των "53".

Η κ. Κατριβάνου δήλωσε συγκεκριμένα, ζητώντας παράλληλα την αποπομπή του από την κυβέρνηση:

«Αισθάνομαι βαθιά ντροπή και λύπη που σε μια αριστερή κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοποιείται ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος κάνει συστηματικά άθλια ομοφοβικά και αντισημιτικά σχόλια στο twitter του. Το περιεχόμενο και το ήθος τους ταιριάζουν μόνο σε ακροδεξιό, και προσβάλλουν βάναυσα όχι μόνο αυτούς στους οποίους στοχεύει, αλλά κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο. Η αποπομπή του από την κυβέρνηση είναι αναγκαία και επείγουσα.Όχι στην υπουργοποίηση Δ. Καμμένου».

«Στηρίζω απολύτως την Κυβέρνηση Τσίπρα.Δεν είμαι όμως καθόλου ευτυχής με την υπουργοποίηση ενός προσώπου με ακραίες και ρατσιστικές απόψεις» σχολίασε από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στο facebook μάλιστα έχει δημιουργηθεί το γκρουπ «Όχι στην υπουργοποίηση του Δ. Καμμένου» στο οποίο ζητείται από τους πολίτες να υπογράψουν το σχετικό κείμενο:

oxi ston d.kammeno fb.jpg



«Αξιότιμε Πρωθυπουργέ Αλέξη Τσίπρα,

Η απόφασή σας να υπουργοποιήσετε τον κ. Δημήτρη Καμμένο είναι μια πράξη εχθρική τόσο για την πρόοδο όσο και για την ανοχή.

Ο κύριος Καμμένος έχει τοποθετηθεί αρκετές φορές, μεταξύ άλλων, κατά των Εβραίων, των Ομοφυλόφιλων αλλά και των Ευρωπαίων, τους οποίους είχε παρομοιάσει με ναζί.

Ο Δημήτρης Καμμένος είναι μια πολιτική προσωπικότητα που πρέπει να κατακρίνεται από τον προοδευτικό κόσμο και όχι να υπουργοποιείται.

Σας ζητάμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας και να περισώσετε την τιμή του προοδευτικού - μεταρρυθμιστικού χώρου.


Προοδευτικοί Δημοκρατικοί Πολίτες – Ακτιβιστές».

Ο ίδιος ο Δημήτρης Καμμένος πάντως με δήλωσή του απέδωσε τις αναρτήσεις του με ρατσιστικό περιεχόμενο σε συνεργάτες του, όπως και σε χάκερ, αν και ζήτησε συγγνώμη για το περιεχόμενό τους.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top