ΟΛΠ και διαχείριση του κύματος μεταναστών στο μυαλό του Δρίτσα

Παράλαβε το υπουργείο Ναυτιλίας από τον Χρήστο Ζωή

Η διαχείριση των προσφυγικών ροών αλλά και το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ έθεσε ως προτεραιότητες ο Θοδωρής Δρίτσας κατά την παράδοση-παραλαβή του υπουργείου Ναυτιλίας από τον Χρήστο Ζώη.

Ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι η εδαφική ακεραιότητα της χώρας και η εθνική κυριαρχία «είναι απολύτως διασφαλισμένες», ενώ επεσήμανε ότι το Λιμενικό Σώμα έχει υπερβάλει εαυτόν διασώζοντας τουλάχιστον 60.000 πρόσφυγες το τελευταίο διάστημα.

Αναφερόμενος στο θέμα του λιμανιού, ενόψει της αποκρατικοποίησης που έχει συμφωνηθεί, είπε ότι η υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να πετύχει μια σύμβαση παραχώρησης του ελληνικού δημοσίου που να κατοχυρώνει όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, των δήμων αλλά και των πολιτών.

Ο κ. Ζώης, από την πλευρά του, εξήρε το έργο των λιμενικών, ενώ αναφερόμενος στο θέμα των προσφύγων σημείωσε πως η Ευρώπη δεν θα πρέπει να ξεχάσει ότι η Ελλάδα δίνει τη μάχη για λογαριασμό ολόκληρης της ηπείρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top