Η δουλειά αρχίζει από σήμερα: Οι πρώτοι στόχοι των υπουργών

Δραγασάκης: Η πορεία θα είναι ανηφορική - Καμμένος: Είμαστε πολύ πιο έτοιμοι απ’ ότι τον Ιανουάριο

Η δουλειά αρχίζει από σήμερα: Οι πρώτοι στόχοι των υπουργών

Πλήρως συνειδητοποιημένοι ότι τους περιμένει σκληρή δουλειά φάνηκαν οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης Τσίπρα στις δηλώσεις τους μετά την ορκωμοσία.

Άλλωστε, ο ανηφορικός δρόμος που έχει μπροστά της η χώρα αλλά και η κυβέρνηση ήταν και η ουσία των όσων είπε το νούμερο 2 της κυβέρνησης, ο Γιάννης Δραγασάκης, μετά την ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού συμβουλίου.

2372254.jpg
«Η πορεία θα είναι ανηφορική, αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι έχουμε χρόνο μπροστά μας να σχεδιάσουμε, και υπάρχει αυτή η θέληση του λαού που αυτός έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι το μνημόνιο είναι μια υποχρέωση αλλά όχι ο ορίζοντας της κυβέρνησης: «Το μνημόνιο είναι κάτι το οποίο πρέπει να το κάνουμε. Από εκεί και πέρα, ο ορίζοντάς μας πρέπει να είναι ένα σχέδιο για την κοινωνία».

Η αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου οριοθέτησε ως πρώτους στόχους της τα σχολικά γεύματα και την εξυγίανση του προνοιακού συστήματος.

2372170.jpg
Στην καταπολέμηση της διαφθοράς σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης και το υπουργείο Οικονομικών στάθηκε ο υφυπουργός παρά το πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ενώ πιο γενικός υπήρξε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μιλώντας για καρέκλα ευθύνης για τα νέα παιδιά και το μέλλον της χώρας, παραπέμποντας στις προγραμματικές δηλώσεις για περισσότερες λεπτομέρειες.

2372219.jpg
Στην αποκατάσταση των μισθών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στάθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να γίνει σκληρή και ομαδική δουλειά για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη και «να βγούμε από την κρίση ώστε να βρουν δουλειά οι άνεργοι, να γυρίσουν τα παιδιά μας που έχουν φύγει στο εξωτερικό και να ανοίξουν πάλι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις». Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, «είμαστε πολύ πιο έτοιμοι σε σχέση με τον Ιανουάριο».

2372256.jpg
«Σφίγγα» υπήρξε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης έδωσε το σύνθημα για τα… ισοδύναμα: «Πρέπει να προχωρήσουμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας, την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση προκειμένου να αρχίσουμε να έχουμε έσοδα από την πραγματική οικονομία και όχι από τα λεφτά των συνταξιούχων».

2372206.jpg
«Δουλειά για να φροντίσουμε τη χώρα και το λαό μας» ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ενώ την υπόσχεση για ανεξάρτητη δικαιοσύνη έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top