Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση – ΔΕΙΤΕ τις πρώτες δηλώσεις

Δε θα γίνει μετά υπουργικό συμβούλιο, φεύγει για Βρυξέλλες ο Τσίπρας - Πρ. ανάρτηση: 10.20

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση – ΔΕΙΤΕ τις πρώτες δηλώσεις

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, η οποία έγινε σε... δύο δόσεις, πρώτα με θρησκευτικό και μετά με πολιτικό όρκο.

Τα 46 μέλη του νέου κυβερνητικού συμβουλίου κατέφθασαν στο Προεδρικό Μέγαρο και στις πρώτες τους δηλώσεις έκαναν λόγο για σκληρή δουλειά ενόψει εφαρμογής της συμφωνίας.

«Μπορούμε να προχωρήσουμε πολύ γοργά» είπε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ενώ για λίγα λόγια και πολλή δουλειά έκανε λόγο ο νέος υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

«Θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος. Η οικονομία πρέπει να έχει θετικό πρόσημο από τις αρχές του 2016. Πρέπει να δώσουμε ισχυρό κοινωνικό πρόσημο στις αλλαγές που θα κάνουμε» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Σταθάκης, ενώ η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη τόνισε πως στόχος είναι «περισσότερα φουγάρα».

«Πρέπει να εργαστούμε σκληρά με πρόγραμμα, με συνοχή. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Πρώτο μελημά μας το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ενώ ο Αλέκος Φλαμπουράρης ξεκίνησε με αιχμές για την Αριστερή Πτέρυγα: «Έφυγε η θηλιά από το λαιμό μας. Θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε την πολιτική μας, μια πολιτική που εμπεριέχει τη συμφωνία αλλά δίνει δυνατότητες να παράξουμε έργο που θα μειώνει τις επιπτώσεις». Παράλληλα, μίλησε για επενδύσεις, τονίζοντας ότι «έχουμε τη δυνατότητα, εξαρτάται από εμάς».

«Στόχος μας να υλοποιήσουμε τη συμφωνία με τρόπο δίκαιο, ανάκαμψη και ανασυγκρότηση της οικονομίας και τα αριστερά αποτυπώματα που θέλουμε να αφήσουμε όταν κάποτε φύγουμε» ανέφερε για το στίγμα της σημερινής κυβέρνησης ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης, προσερχόμενος για την ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο. Με την ορκωμοσία ξεκινάμε δουλειά, είπε δηλώνοντας αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

2371931.jpg
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης

Τη διαβεβαίωση πως θα κάνει «ό,τι χρειάζεται για να διασφαλιστεί η σταθεροποίηση και λειτουργική απόδοση του ΕΣΥ» έδωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ενώ για ανεξάρτητη Δικαιοσύνη μίλησε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Εκτός από τη διαχείριση της συμφωνίας, το πρώτο μέλημά μας η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Δεν θα μείνει κανείς στο απυρόβλητο» υπογράμμισε ο Τέρενς Κουίκ, ενώ την ανάγκη εφαρμογής του νόμου για τον αθλητισμό επεσήμανε ο Σταύρος Κοντονής.

«Θα ανταποκριθούμε στην πρόκληση με την στιβαρή καθοδήγηση του Αλέξη Τσίπρα. Θα φανεί από το αποτέλεσμα η επιτυχία της επιλογής (σ.σ.: εννοεί του ιδίου σε υπουργικό θώκο)» είπε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης.

Μετά την ορκωμοσία δεν θα γίνει υπουργικό συμβούλιο καθώς ο πρωθυπουργός πρέπει να αναχωρήσει για Βρυξέλλες που θα λάβει χώρα η Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για το μεταναστευτικό.

2371871.jpg
Η άφιξη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη

2371892.jpg
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο νέος Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

2371937.jpg
Ο Παναγιώτης Σκουρλέτης, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
2371939.jpg
Ο Ιωάννης Δραγασάκης, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top