Στην αντεπίθεση ο Βαρουφάκης: "Κύριε Ρέντσι δεν με ξεφορτώθηκες.Είμαι ζωντανός"

Ελληνοϊταλική κόντρα μετά τις εκλογές:"Φταις και εσύ για τις απάνθρωπες πιέσεις στον Τσίπρα"

Στην αντεπίθεση ο Βαρουφάκης: "Κύριε Ρέντσι δεν με ξεφορτώθηκες.Είμαι ζωντανός"

Σκληρή απάντηση στον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι - που δήλωσε ότι τον... ξεφορτώθηκε – έδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης μέσω του προσωπικού του blog.

Tην Δευτέρα, ο Ιταλός πρωθυπουργός, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα, δήλωσε «Όποιος με απόσχιση λαβώνει, στις εκλογές πεθαίνει. Κι αυτόν τον Βαρουφάκη, για να χρησιμοποιήσω, ας πούμε, τεχνικό όρο, τον ξεφορτωθήκαμε», προκαλώντας την αντίδραση του πρώηην υπουργού Οικονομικών.

«Κύριε Ρέντσι έχω ένα μήνυμα για σένα: Μπορείς να χαίρεσαι όσο θέλεις για το γεγονός ότι δεν είμαι πια υπουργός Οικονομικών και ούτε καν μέλος του Κοινοβουλίου. Αλλά "δεν με ξεφορτώθηκες". Είμαι ζωντανός πολιτικά, όπως μου θυμίζουν οι Ιταλοί που συναντώ στο δρόμο όταν έρχομαι στην όμορφη χώρα σου» έγραψε ο κ.Βαρουφάκης.

Στο ίδιο κείμενο, ο πρώην υπουργός απευθύνθηκε στον Ιταλό πρωθυπουργό, λέγοντας του πως «ευτυχώς αυτή η κατάσταση δεν είναι μη αναστρέψιμη. Αλλά θα πρέπει να κάνεις σοβαρές επανορθώσεις. Περιμένω εναγωνίως να σε δω να επιστρέψεις στις τάξεις των Ευρωπαίων δημοκρατών».

Ο πρώην υπουργ��ς Οικονομικών κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό της Ιταλίας ότι διαδραμάτισε έναν κεντρικό ρόλο στον «ανοιχτό εκβιασμό», στο «αβάσταχτο bullying» και στις «απάνθρωπες πιέσεις» κατά του Αλέξη Τσίπρα στις 12 και 13 Ιουλίου. Σύμφωνα με τον κ.Βαρουφάκη, ο Ματέο Ρέντσι έπαιξε το ρόλο του «καλού μπάτσου» για να «σπάσει» ο Τσίπρας, βασιζόμενος στη ρητορική πως «αν δεν υποκύψεις θα σε καταστρέψουν-πες τους "ναι"».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top