Ποια στάση θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ απέναντι στη νέα κυβέρνηση-Δείτε τι ξεκαθάρισαν

Υπενθυμίζουν τους στόχους και το πρόγραμμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Ποια στάση θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ απέναντι στη νέα κυβέρνηση-Δείτε τι ξεκαθάρισαν

​«Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με δεδομένες τις διαφορές και τις αντιθέσεις μας με το ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα ασκήσουμε μια αντιπολίτευση αξιόπιστη και προγραμματική, με ουσιαστική κριτική, με τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις». Αυτό τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του, ξεκαθαρίζοντας την στάση που θα τηρήσει μετά τη διενέργεια των εκλογών.

Όπως τονίζουν, η αντιπαράθεση της συμπαράταξης θα έχει συνέπεια λόγων και στάσης, με επιχειρήματα, χωρίς ακραίες πολώσεις και δίχως άγονες διχαστικές συγκρούσεις.

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ, στο ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι έχουν κάνει το πρώτο και αποφασιστικό ενωτικό βήμα για μια γόνιμη συνάντηση των δυνάμεων της Κέντρο-Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού.

Στην ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζουν τους στόχους τους, που είναι η υπεράσπιση της ισότιμης και ενεργής συμμετοχής της Ελλάδας μέσα στις δομές και τους θεσμούς της Ενωμένης Ευρώπης και της Ευρωζώνης και την ακύρωση κάθε λάθους, κάθε επιλογής και κάθε αδράνειας, που μπορεί να επαναφέρει τον εφιάλτη του GREXIT. Η πίστη στη λαϊκή κυριαρχία και ο σεβασμός στο Σύνταγμα και η δέσμευση για ριζικές αλλαγές σ��ο πολιτικό σύστημα και τη διαφανή δομή και λειτουργία του.

Πυξίδα μας για το παρόν και το μέλλον, όπως επισημαίνεται, είναι το Δημοκρατικό Μεταρρυθμιστικό και Προοδευτικό Πρόγραμμα που παρουσιάστηκε πριν τις εκλογές και αφορά:

-την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, με αλλαγές και βελτιώσεις στα εξόχως υφεσιακά και κοινωνικά επώδυνα θέματα του Μνημονίου.
-την κατοχύρωση και την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, για μια κοινωνία με συνοχή, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και ανθρώπινο πρόσωπο
-ένα ρεαλιστικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης με ανάπτυξη, με απασχόληση και ελπίδα,
-αλλαγές στο Κράτος και τη Δημόσια Διοίκηση, για θωράκιση των θεσμών διαφάνειας και των ελεγκτικών μηχανισμών,
-μεταρρυθμίσεις στην κοινωνία, με ελευθερίες, δικαιώματα αλλά και με υποχρεώσεις και ευθύνες των πολιτών.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top