Αυτές είναι οι διαδικασίες για την εκλογή προέδρου στη ΝΔ

Μέσα στο Νοέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία

Αυτές είναι οι διαδικασίες για την εκλογή προέδρου στη ΝΔ

​Με γρήγορους ρυθμούς θα γίνει όπως όλα δείχνουν η εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ, καθώς σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΝΔ, έως το τέλος της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.

Σ' αυτήν θα μετέχουν ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής, Α. Παπαμιμίκος, ο γ.γ της ΚΟ, Γ. Πλακιωτάκης, τα τρία αρχαιότερα με κοινοβουλευτική θητεία μέλη, οι κ. κ. Δαβάκης, Τραγάκης και Γιακουμάτος, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», Ρ. Κράτσα, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του προηγούμενου συνεδρίου, Φ. Ταυρής, ο πρώτος σε ψήφους αιρετός στην Εκτελεστική Γραμματεία, Μ. Δασκαλάκης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σ. Ιωαννίδης, ο γενικός διευθυντής της ΝΔ, Κ. Τζιμάρας, ο γραμματέας οργανωτικού, Κ. Κόλλιας, ο γραμματέας εκλογών Ε. Λεκέας και ο διευθυντής Διαγραμματειακού, Α. Κόκκαλης.

Εκεί θα οριστεί η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων που θα είναι από επτά έως δέκα μέρες.

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΝΔ, κάθε υποψήφιος θα πρέπει να έχει 50 υπογραφές από μέλη της Πολιτικής Επιτροπής ή το 1/10 των μελών του προηγούμενου εθνικού συνεδρίου, το οποίο αριθμούσε 4.450 μέλη.

Μετά από αυτό η ΚΕΦΕ θα συνεδριάσει και πάλι για να ελέγξει τις υπογραφές που θα συγκεντρωθούν και θα δώσει μία διορία δύο ημερών για να γίνουν ενστάσεις.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή θα ανακηρυχθούν οι υποψηφιότητες και κάθε υποψήφιος θα ορίσει έναν εκπρόσωπο στην ΚΕΦΕ.

Τέλος θα οριστεί ημερομηνία εκλογών, οι οποίες εκτιμάται ότι θα γίνουν μέσα στο Νοέμβριο.

Δείτε περισσότερα για τις εξελίξεις στη ΝΔ στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top