ΣΥΝΕΒΗ κι ΑΥΤΟ: Εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους από τον περασμένο αιώνα

Τα ευτράπελα της εκλογικής διαδικασίας που προκάλεσαν εντύπωση

​Η αποχή ήταν η πρωταγωνίστρια της εκλογικής διαδικασίας, ειδικά σε μερικά εκλογικά τμήματα, όπως αυτά στο 23ο Δημοτικό σχολείο Νίκαιας, όπου φαίνεται ότι οι ψηφοφόροι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των κομμάτων για να πάνε στις κάλπες.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στην εκπομπή Live U, ο δημοσιογράφος του Star, Γ. Ευσταθίου, στο 311 εκλογικό τμήμα από τους 708 εγγεγραμμένους ψήφισαν μόλις οι 17, στο 312 από 738, ψήφισαν μόνο οι 15, στο 316 από τους 727 μόνο οι 19 και στο 315 από 719 μόνο οι 17.

Αιτία όμως για το γεγονός αυτό δεν είναι μόνο η δυσαρέσκεια και η απογοήτευση των ψηφοφόρων από το πολιτικό σύστημα, αλλά και το γεγονός ότι στους εκλογικούς καταλόγους βρέθηκαν εγγεγραμμένοι που γεννήθηκαν τον προηγούμενο αιώνα!

Ενδεικτικό είναι ότι υπήρχαν εκεί τα ονόματα ανθρώπων που είχαν γεννηθεί το 1892, 1893 ή το 1911.

Το μπάχαλο αυτό επικρατεί φυσικά γιατί κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει μπει στον κόπο να κάνει μια εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων, αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος.

Πηγές από το υπουργείο Εσωτερικών σημειώνουν ότι στο παρελθόν, όταν ακόμα οι Δήμοι έπαιρναν τα πλούσια κονδύλια από το ΕΣΠΑ, βασικό κριτήριο ήταν ο πληθυσμός κάθε δήμου, για το λόγο αυτό και δεν προχωρούσαν στη διόρθωση των στοιχείων, ώστε να μπορούν να παίρνουν όσο μεγαλύτερα ποσά γίνεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top