Νέος πρόεδρος στη ΝΔ: Με εκλογή από τη βάση - Αρχές Νοέμβρη η ημερομηνία

Μάλλον δεν θα βάλει υποψηφιότητα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης - Ποιά ονόματα ακούγονται - Πρ. ανάρτηση: 10.01

Νέος πρόεδρος στη ΝΔ: Με εκλογή από τη βάση - Αρχές Νοέμβρη η ημερομηνία

Σε εκλογικούς ρυθμούς εκ νέου μπαίνει από σήμερα η ΝΔ, η οποία θα εκλέξει νέο αρχηγό.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το πρωί της Τρίτης, άνοιξε και επίσημα το θέμα αλλαγής ηγεσίας με στόχο να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες το ταχύτερο δυνατό.

Ήδη, ο κ. Μεϊμαράκης ανέλαβε χρέη υπηρεσιακού αρχηγού και σύντομα θα οριστεί και η ημερομηνία των εκλογών για τη νέα ηγεσία της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Συγγρού, η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός περίπου 1,5 μηνός, δηλαδή πάμε για εκλογή προς τις αρχές Νεομβρίου

Όπως εξήγησε ο κ. Μεϊμαράκης, η εκλογή θα γίνει όπως προβλέπεται στο καταστατικό, δηλαδή από τη βάση, καθώς αυτό δεν μπορεί να αλλάξει αφού ο ίδιος (ως υπηρεσιακός αρχηγός) δεν έχει δκαίωμα να συγκαλέσει τα όργανα.

Όσον αφορά το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ο ίδιος φέρεται ότι τείνει προς το «όχι» καθότι -όπως λέει- διαφωνεί με τη διαδικασία.

Παράλληλα, στις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα με τις υποψηφιότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της ανανέωσης του κόμματος, δεν αποκλείεται να βγουν μπροστά εκπρόσωποι της γενιάς των 40άρηδων. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως θα μπορούσαμε να δούμε υποψηφιότητες όπως του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Κώστα Μπακογιάννη ή της Όλγας Κεφαλογιάννη.

Την ίδια ώρα, δεν θα πρέπει να αποκλείεται μια υποψηφιότητα από τον Μάκη Βορίδη ή τον Νίκο Δένδια, ενώ άγνωστο παραμένει το αν θα θέσει υποψηφιότητα και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Μετά από συνεργασία που είχαν χθες το βράδυ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κ. Ανδρέας Παπα��ιμίκος, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν από σήμερα οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου και να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό».

Δείτε περισσότερα για τις εξελίξεις στη ΝΔ στα ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top