Εκλογές 2015: Δείτε τι ψήφισαν στις φυλακές

Ποσοστά από τρία καταστήματα κράτησης της Βόρειας Ελλάδας

Εκλογές 2015: Δείτε τι ψήφισαν στις φυλακές

​Τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε η συντριπτική πλειοψηφία των κρατουμένων στις φυλακές Διαβατών, Νιγρίτας και Γρεβενών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, στα τρία καταστήματα κράτησης της Βόρειας Ελλάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά, που κατά περίπτωση ξεπέρασαν το 85%.

Αναλυτικότερα

-Στις Φυλακές Διαβατών (489ο ειδικό εκλογικό τμήμα) από τους 320 εγγεγραμμένους κρατούμενους, ψήφισαν συνολικά 294 κρατούμενοι και ο ΣΥΡΙΖΑ άγγιξε το 85,66%, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε ποσοστό 5,24% , έναντι 3,85% της Χρυσής Αυγής. Βρέθηκαν 286 έγκυρα ψηφοδέλτια.

-Στις φυλακές Νιγρίτας (437ο ειδικό εκλογικό τμήμα) από τους 107 εγγεγραμμένους κρατούμενους, ψήφισαν συνολι��ά 102 κρατούμενοι και ο ΣΥΡΙΖΑ άγγιξε το 85,15%, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε ποσοστό 4,95% , έναντι 3,96% της Χρυσής Αυγής.

-Στις φυλακές Φελλίου Γρεβενών, από τους 122 εγγεγραμμένους ψήφισαν 119 κρατούμενοι. Συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε από 99 κρατούμενους, ενώ δεύτερο κόμμα αναδείχθηκε η Χρυσή Αυγή με 9 ψήφους και τρίτο η Νέα Δημοκρατία με 6%.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την διάρκεια της επτάμηνης διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με νόμο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Ν.Παρασκευόπουλου αποφυλακίστηκαν.... χιλιάδες κρατούμενοι (Όσοι έχουν αναπηρία άνω του 67% ορίζεται ότι κάθε ημέρα κράτησης μετρά διπλά, ενώ μπορούν να αποφυλακισθούν με όρους. Ευεργετήματα προβλέπονται με τον ίδιο νόμο, για όσους έχουν υπερβεί το 75ο έτος της ηλικίας τους, αλλά και για όσους έχουν αναπηρία πάνω από 50%, με κατ’οίκον περιορισμό αντί φυλάκισης για παράδειγμα κ.α).

Μάλλον αυτό λειτούργησε θετικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, δε νομίζετε;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top