Συνάντηση Παυλόπουλου με βουλευτές των ΗΠΑ

«Αν δεν λήξει ο πόλεμος στην Συρία δεν θα υπάρξει λύση στο προσφυγικό» ανέφερε

Με επταμελή αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Ρεπουμπλικανό Βουλευτή κ. Steve Scalise, είχε συνάντηση σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλωσόρισε τους Βουλευτές, υπογραμμίζοντας τους ισχυρούς και διαχρονικούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας, οι οποίοι συνδέουν τις δυο Χώρες, αναφερόμενος παράλληλα στη σημαντική συμβολή της Ελληνικής Ομογένειας στις Η.Π.Α. ως προς την διαμόρφωση της σχέσης αυτής.

Εξέφρασε επίσης την εκτίμησή του για την υποστήριξη της αμερικανικής Κυβέρνησης, και προσωπικώς του Προέδρου κ. Obama, στις προσπάθειες της Χώρας μας να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, τονίζοντας την αταλάντευτη θέση της να παραμείνει ισχυρός εταίρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο μείζον προσφυγικό ζήτημα, το οποίο χαρακτήρισε κατ’ εξοχήν ανθρωπιστικό και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται για την καλύτερη δυνατή διαχείριση του προβλήματος, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, ενώ χαιρέτισε την πρόσφατη σχετική απόφαση των Η.Π.Α. ν’ αυξήσουν τον αριθμό των προσφύγων που θα μπορούσαν να γίνουν δεκτοί στο έδαφός τους.

Τέλος, ζήτησε την συμπαράσταση της Βουλής των Αντιπροσώπων για την λήξη του πολέμου στην Συρία, αφού δίχως την εκπλήρωση της προϋπόθεσης αυτής το προσφυγικό αλλά και ανθρωπιστικό πρόβλημα δεν είναι δυνατόν ν’ αντιμετωπισθεί.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, οι Αμερικανοί Βουλευτές ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ευκαιρία που τους έδωσε να τον συναντήσουν, σε μια ιδιαίτερα σημαντική συγκυρία για την Ελλάδα, εξαίροντας ιδιαιτέρως το ειδικό βάρος των Ελληνο-αμερικανικών σχέσεων και εκφράζοντας τις προσδοκίες τους για την ευόδωση των σημαντικών εσωτερικών μεταρρυθμιστικών προσπαθειών, οι οποίες έχουν αναληφθεί για την υπέρβαση της κρίσης και την οικονομική ανάταξη της Χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top