Ηχηρά ονόματα εκτός Βουλής: Οι εκπλήξεις σε κόμματα και περιφέρειες

Ελάχιστες «απώλειες» για ΣΥΡΙΖΑ, κέρδη για ΠΑΣΟΚ

Ηχηρά ονόματα εκτός  Βουλής: Οι εκπλήξεις σε κόμματα και περιφέρειες

Μεγάλες αλλαγές στην… ανθρωπογεωγραφία της Βουλής φέρνουν τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών.

Ηχηρά ονόματα της πολιτικής μένουν εκτός αν και είχαν εκλεγεί πριν από 8 μήνες, ενώ για άλλους πολιτευτές ήρθε δεύτερη… «σφαλιάρα».

Όπως είναι φυσικά, τις μεγαλύτερες απώλειες τις είχε… η Λαϊκή Ενότητα, η οποία δεν εξέλεξε κανέναν βουλευτή. Έτσι, έμειναν εκτός Βουλής πρώην πρωτοκλασάτοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Στάθης Λεουτσάκος, ο Δημήτρης Στρατούλης, ο Κώστας Λαπαβίτσας, η Ραχήλ Μακρή, ο Θανάσης Πετράκος, ο Κώστας Ήσυχος και η Νάντια Βαλαβάνη.

Τις λ��γότερες απώλειες είχε από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλιστα τροφοδότησε και με μπόλικο «νέο αίμα» τη Βουλή αφού εξελέγησαν νέα στελέχη του στη θέση όσων έθεσαν υποψηφιότητα με τη Λαϊκή Ενότητα. Από τις πιο χαρακτηριστικές «διαρροές» του είναι ο Χριστόφορος Βερναδάκης στην Α’ Αθήνας και οι Γιώργος Κυρίτσης και Οδυσσέας Βουδούρης στην Β’ Αθήνας.

Αρκετά γνωστά ονόματα μένουν εκτός από την παράταξη της ΝΔ. Στην Α’ Αθηνών δεν εξελέγη η Φωτεινή Πιπιλή, ενώ στη Β’ Αθηνών εκτός μένουν ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Γιάννης Μιχελάκης. Στην Α’ Πειραιά εκτός Βουλής έμεινε ο Κώστας Αρβανιτόπουλος, στην Α’ Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Ορφανός, στην Αρκαδία ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, στον Έβρο ο Άκης Γεροντόπουλος. και στη Ροδόπη ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

Αρκετές ήταν και οι «διαρροές» του Ποταμιού αφού δεν κατάφεραν να εκλεγούν ο Πέτρος Τατσόπουλος, η Αντιγόνη Λυμπεράκη και η Αθηνά Δρέττα στη Β’ Αθηνών και στην Α’ Θεσσαλονίκης η Χριστίνα Ταχιάου (μπορεί να μπει στη Βουλή εάν ο κ. Θεοδωράκης επιλέξει την έδρα των Χανίων).

Ηχηρά ονόματα «αφήνει» εκτός και το ΠΑΣΟΚ παρά τα κέρδη που αποκόμισε σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου. Στη Β’ Αθηνών εκτός Βουλής μένουν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (μπορεί να μπει στη Βουλή εάν η κα Γεννηματά επιλέξει την έδρα της Αχαΐας) και ο Πύρρος Δήμας.

Από τους ΑΝΕΛ δεν κατάφερε να εκλεγεί ο πρώην υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ στην Β’ Αθηνών, ενώ από το ΚΚΕ εκτός Βουλής έμεινε η Ελένη Γερασιμίδου (Αττική).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top