Απορίες Σουλτς: «Δεν καταλαβαίνω πώς ο Τσίπρας συνεργάζεται με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ»

Σφοδρή απάντηση από τους ΑΝΕΛ

Απορίες Σουλτς: «Δεν καταλαβαίνω πώς ο Τσίπρας συνεργάζεται με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ»

​Νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Α. Τσίπρα είχε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σουλτς, το περιεχόμενο της οποίας αποκάλυψε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο γαλλικό ραδιόφωνο Inter.

«Του τηλεφώνησα δεύτερη φορά και τον ρώτησα γιατί συνεχίζει τη συνεργασία με αυτό το παράξενο, ακροδεξιό κόμμα», είπε ο κ. Σουλτς και πρόσθεσε ότι δεν πήρε απάντηση στο ερώτημά του από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξε ότι ο Α. Τσίπρας «είναι πολύ έξυπνος, ειδικότερα όταν μιλά από το τηλέφωνο» και πρόσθεσε ότι «μου είπε κάποια πράγματα πειστικά για την επιλογή του, η οποία παραμένει παράδοξη στα μάτια μου».

Ο κ. Σουλτς δήλωσε επίσης… θαυμαστής του Α. Τσίπρα, ειδικά για τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε πολιτικά και κατάφερε να επανεκλεγεί, όμως δεν ήταν τόσο θετικά τα σχόλιά του και για τον Π. Καμμένο, για τον οποίο είπε ότι «δρα απροσδόκητα και απρόβλεπτα και πρέπει κάποιος πάντα να τον ελέγχει».

«Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικά και στρατηγικά άξια θαυμασμού, όμως μετά… η ανανέωση της συνεργασίας με το ακροδεξιό, λαϊκίστικο κόμμα, είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω», είπε ο κ. Σουλτς.

ΑΝΕΛ: «Δεν μπορεί να αποκαλεί «ακροδεξιό» όποιο κόμμα δεν παίρνει προμήθειες από αμυντικές βιομηχανίες που τον χρηματοδοτούν»

Σκληρή ήταν η απάντηση των ΑΝΕΛ, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με ανακοίνωσή τους, η οποία αναφέρει:

«Λυπούμαστε ακόμη μια φορά για την έλλειψη σεβασμού του κ. Σουλτς στο θεσμό που υπηρετεί, με τις παρεμβάσεις του στα εσωτερικά της χώρας. Πέραν της προσβολής προς τον ελληνικό λαό και τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να αποκαλεί χωρίς επιπτώσεις "ακροδεξιό" όποιο κόμμα δεν παίρνει προμήθειες από αμυντικές βιομηχανίες που τον χρηματοδοτούν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top