Αιχμές Ζωής κατά Τσίπρα: «Από τα Μέσα ενημερώθηκα για τις διαδικασίες σχηματισμού κυβέρνησης»

Στις 15:00 θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Πρώτη ανάρτηση: 13:00

Αιχμές Ζωής κατά Τσίπρα: «Από τα Μέσα ενημερώθηκα για τις διαδικασίες σχηματισμού κυβέρνησης»

​Στη Βουλή μετέβη το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Α. Μανιτάκης, ώστε να της παραδώσει και επίσημα το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

«Η δημοκρατική λειτουργία απαιτεί οι θεσμικοί εκπρόσωποι να υπηρετούν το πολίτευμα. Ευχαριστώ για την ανακοίνωση του αποτελέσματος των εκλογών, εγώ με τη σειρά μου θα επικοινωνήσω με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να του ανακοινώσω την αποτύπωση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης των κομμάτων στη Βουλή», είπε η απερχόμενη Πρόεδρος της Βουλής στον κ. Μανιτάκη και με νόημα πρόσθεσε:

«Ήδη από ότι ενημερώθηκα από τα ΜΜΕ, έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες, χωρίς αυτή την ανακοίνωση. Σε κάθε περίπτωση όμως εγώ μέχρι να παραδώσω στον επόμενο Πρόεδρο της Βουλής θα υπηρετήσω το καθήκον μου και το πολίτευμα».

Ο κ. Μανιτάκης κατόπιν θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο θα ενημερώσει επίσης για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παυλόπουλος έχει ζητήσει να μην υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη τόσο της συνάντησής του με τον κ. Μανιτάκη, όσο και με την κα Κωνσταντοπούλου.

Η κα Κωνσταντοπούλου θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 15:00 το μεσημέρι για να ανακοινώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την κοινοβουλευτική δύναμη κάθε κόμματος και κατόπιν ο κ. Παυλόπουλος θα καλέσει τον Α. Τσίπρα για να του δώσει την πρώτη διερευνητική εντολή.

Δεδομένου μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίζει κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ορκιστεί πρωθυπουργός στις 20:00 το βράδυ.

Δείτε τις αντιδράσεις των Κωνσταντοπούλου, Μακρή της Λαϊκής Ενότητας στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top