Λίγο αργά πλέον:Το υπουργείο λέει ότι οι εταιρείες διοδίων δεν συμφώνησαν για ελεύθερη διέλευση

Ανάστατοι χιλιάδες οδηγοί με το αλαλούμ που δημιουργήθηκε

Λίγο αργά πλέον:Το υπουργείο λέει ότι οι εταιρείες διοδίων δεν συμφώνησαν για ελεύθερη διέλευση

Λίγο αργά πλέον καθώς η αναστάτωση, οι εκνευρισμοί και το αλαλούμ έχουν ήδη προκύψει…

Μιλώντας στην ΕΡΤ για το θέμα της ελεύθερης διέλευσης των διοδίων, ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης επεσήμανε ότι οι εταιρείες διοδίων δεν συμφώνησαν τελικά με την απόφαση της διακομματικής επιτροπής και της κυβέρνησης!

«Είναι ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες είπαν ότι “εμείς δεν συμφωνούμε να υπάρχει ελεύθερη διακίνηση"» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος είχε πει μόλις την Πέμπτη ότι αναμένεται η απόφαση για την ελεύθερη διέλευση των ψηφοφόρων το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, εκτός από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και την Ολυμπία οδό, που υπήρξε άρνηση!

Παρά τη διαβεβαίωση που έλαβε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ότι θα υπάρξει παρέμβαση από την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου, δεν υπάρχει κάποια νεότερη εντολή επί του θέματος των διοδίων.

Τι απαντούν οι κοινοπραξίες των αυτοκινητοδρόμων

Σε διευκρινήσεις για το θέμα προχώρησαν και οι κοινοπραξίες των αυτοκινητόδρομων.

Όπως ενημέρωσαν, η δωρεάν διέλευση των διοδίων λόγω των εκλογών δεν προβλέπεται από τις συμβάσεις παραχώρησης και το κόστος θα έπρεπε να καλύψει το κράτος!

Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι ακόμη αναμένουν την αποπληρωμή των διελεύσεων από τους αυτοκινητόδρομους και τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου την ημέρα του δημοψηφίσματος, τις οποίες εκτιμούν σε εκατομμύρια ευρώ!

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο Υποδομών έκρινε ως ασύμφορη τη συμφωνία για την εκ νέου διέλευση καθώς θα ανέβαζε το κόστος των εκλογών.

Ωστόσο, απορίας άξιον είναι το γιατί κανείς δεν ενημέρωσε σχετικά αφήνοντας να συνεχίζεται η εντύπωση ότι ισχύει η προαναγγελία του κ. Πουλάκη…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top