Τσίπρας: Ο λαός θα δώσει εντολή για ισχυρή κυβέρνηση 4ετίας

Σε βάθρο αλά… δημοψήφισμα οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού

Τσίπρας: Ο λαός θα δώσει εντολή για ισχυρή κυβέρνηση 4ετίας

Στις 9.40 προσήλθε ο Αλέξης Τσίπρας στο κτίριο 27ου και 30ου Δημοτικό Σχολείων Αθηνών στη Κυψέλη.

Ο πρώην πρωθυπουργός χαιρέτησε οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ που τον περίμεναν, ενώ το ίδιο έκανε και με την εφορευτική επιτροπή.

Έξω από το εκλογικό τμήμα τον περίμενε το γνωστό… βάθρο του δημοψηφίσματος, στο οποίο είχε ανέβει τότε για να μπορέσει να κάνει δηλώσεις εν μέσω πολιορκίας από δεκάδες κάμερες και μικρόφωνα!

«Η Ελλάδα των δημοκρατικών παραδόσεων προσέρχεται σήμερα στις κάλπες. Ο ελληνικός λαός με τη συμμετοχή του δεν θα αφήσει να αποφασίσουν άλλοι για αυτόν, θα πάρει το μέλλον στα χέρια του και έτσι θα επισφραγίσει τη μετάβαση σε μια νέα εποχή, δίνοντας εντολή συνέχειας, σταθερότητας και προοπτικής. Δίνοντας εντολή για μια ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα 4ετίας που έχει ανάγκη ο τόπος αλλά και για μια κυβέρνηση μάχης που θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση να δίνει τις μάχες για την υπεράσπιση του δίκιου του λαού μας όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και μέσα στην ίδια τη χώρα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μεγάλες συγκρούσεις «που είναι αναγκαίες για να προχωρήσουμε στις αλλαγές, τις τομές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος για να ανασάνει, για να ξεφύγουμε από το παλαιό καθεστώς που μας κρατά καθηλωμένους».

Συνεχίζοντας, σημείωσε πως πρέπει «να δώσουμε την προοπτική οι νέοι άνθρωποι να μπορούν να ζήσουν σε αυτό τον τόπο, να δημιουργήσουν και να μείνουν εδώ και να γίνει ξανά η χώρα μας ένας ισχυρός και ισότιμος εταίρος στην Ευρώπη».

«Είμαι αισιόδοξος, αύριο ξεκινά μια καινούργια μέρα, μια μέρα που μπορούμε να την κερδίσουμε από σήμερα. Οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν με σταθερά βήματα, γνωρίζοντας το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε, είμαι αισιόδοξος ότι θα προχωρήσουμε μπροστά ανοίγοντας δρόμους. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να ανοίγουμε δρόμους ακόμη και εκεί που δεν υπάρχουν όταν ο λαός μας είναι στην πρώτη γραμμή» κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν στο σημείο.

Δημοσιογράφοι των ξένων μέσων ζήτησαν από τον κ. Τσίπρα να κάνει δήλωση στα αγγλικά, όπως έχει κάνει στο δημοψήφισμα, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός αρνήθηκε με χαμόγελο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top