Μεϊμαράκης: εθνική και όχι συντεχνιακή η ματιά μας στην φορολόγηση των αγροτών

«Δεν δεσμεύομαι ότι θα σχίσουμε το άρθρο, αλλά ότι θα ξεκινήσουμε συζήτηση με την ΕΕ»

«Βλέπουμε το ζήτημα αυτό με εθνική ματιά. Όχι με συντεχνιακή, ούτε για να χαϊδέψουμε τα αυτιά σας» ανέφερε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης στη συνάντησή του σήμερα με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών.

«Είμαστε εκείνοι οι οποίοι, δυστυχώς, αναγκαστήκαμε το ’13, στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί για να βγει η χώρα από την κρίση, να φέρουμε, ένα νόμο, ο οποίος πιστεύουμε ότι σας έφερε στις αντοχές σας» παραδέχθηκε ο κ. Μεϊμαράκης. «Μας βρήκε κάθετα αρνητικούς ο νόμος ο οποίος προέβλεπε ότι θα ψηφιστούν, μετά από καιρό, κάποιες νέες διατάξεις. Χαίρομαι που αυτό ανάγκασε και τον τότε Πρωθυπουργό, τον κ. Τσίπρα, να πάει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να κάνει κάποιες δηλώσεις, συμμαζεύοντας κάπως το ζήτημα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ανέφερε ακόμα ότι γνωρίζει από τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα τις ιδιαιτερότητες του αγροτικού επαγγέλματος και ότι δεν έχουν σταθερό εισόδημα. «Γνωρίζω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί - είναι η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών - με μικρό εισόδημα, συγκριτικά με το εισόδημα άλλων κοινωνικών ομάδων. Μικρό καθαρό εισόδημα, το οποίο ίσα ίσα φτάνει πολλές φορές για την επιβίωση της οικογένειας» συμπλήρωσε.

Ο κ. Μεϊιμαράκης επισήμανε ότι πιστεύει «ότι πρέπει να δώσουμε τη μάχη» για το 100% της προκαταβολής του φόρου, για το θέμα της εισφοράς στον ΟΓΑ και για το θέμα της φορολόγησης στην επιδότηση και εφόσον επιμείνουν οι εταίροι «πρέπει να βρούμε ένα ποσό τέτοιο ή αν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια άλλα, ώστε να μην είναι κοινωνικά άδικο».

Όπως ανακοίνωσε «μαζί με τους συνεργάτες μας έχουμε ετοιμάσει κάποιες προτάσεις οι οποίες θα επικαιροποιηθούν από τη Δευτέρα. Είμαστε ήδη σε ανοιχτό διάλογο με τους έξω, και βλέπω ότι κατανοούν το ζήτημα. Και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί οι απαντήσεις άφηναν υπονοούμενα ότι “οι υπουργοί που ήρθαν ν�� τα διαπραγματευτούν δεν τα ξέρανε καλά και αν είχε έρθει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ίσως να μας τα είχε αναλύσει καλύτερα”. Και βλέπω ότι σε αρκετά από αυτά είναι διατεθειμένοι να κάνουν πίσω γιατί τα κατανοούν».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέληξε:

«Δεν θα σας υποσχεθώ ότι θα σχίσουμε το άρθρο αυτό που αναφέρεται στα δικά σας θέματα. Μπορώ, όμως, να δεσμευτώ ότι με τις προτάσεις, που έχουμε ήδη φτιάξει, μπορούμε πράγματι με επιχειρήματα, αμέσως, μέσα στο ’15, να ξεκινήσουμε τη συζήτηση και να πετύχουμε τη λείανση όλων αυτών των επώδυνων αποφάσεων για τον γεωργικό και κτηνοτροφικό τομέα. Και πιστεύουμε ότι, αλλιώτικα, θα οδηγήσει στον αφανισμό, των αγροτών. Πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρχουν νέοι γεωργοί, νέοι κτηνοτρόφοι. Και δεν θα μπορέσει η πρωτογενής παραγωγή να προχωρήσει. Και γι’ αυτό ακριβώς για εμάς είναι ένα ζήτημα μέσα σε εθνικό πλαίσιο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top