Μεϊμαράκης: «Ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει εκλείψει»

Άρθρο του προέδρου της ΝΔ στην FAZ

​Την άποψη ότι ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει αποσοβηθεί και θα επανέλθει αν μετά τις εκλογές η χώρα βρεθεί και πάλι σε κατάσταση ανασφάλειας, επεσήμανε σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο πρόεδρος της ΝΔ, Ε. Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι σε περίπτωση που εκλεγεί πρωθυπουργός θα πλησίαζε τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα και θα έθετε ως μοναδικό όρο την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

«Ενόψει της περιπλοκότητας του έργου που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα, η συνεργασία μεταξύ των κομμάτων είναι μια από τις προτεραιότητές μας. Για μας αυτό σημαίνει να σχηματίσουμε έναν συνασπισμό με άλλα φιλοευρωπαϊκά κόμματα. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα και το εξωτερικό να έχουμε μια κυβέρνηση η οποία θα φέρει στη χώρα πίσω την πολιτική σταθερότητα», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε:

«Πώς θα μπορούσε και να εκλείψει; Ο κίνδυνος ενός Grexit δεν έχει περάσει και, εάν βρεθούμε μετά τις εκλογές πάλι σε μία ανασφαλή κατάσταση, τότε αυτός ο κίνδυνος θα γίνει μάλιστα εντονότερος», δηλώνει.

Όσο για το ενδεχόμενο να βγει πρώτη δύναμη και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΝΔ προέβλεψε ότι πιθανόν να υπάρξει και άλλη μια ανταρσία βουλευτών του όταν κληθούν να ψηφίσουν κάποιο νομοσχέδιο, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο για Grexit.

Εξαπέλυσε μάλιστα για μια ακόμα φορά σφοδρή επίθεση εναντίον του Α. Τσίπρα τονίζοντας ότι: «είπε επανειλημμένα ψέματα στον ελληνικό λαό. Εδώ και επτά μήνες αλλάζει τη ρητορική του, ώστε να αντιστοιχεί στην πολιτική του κόμματός του. Όταν τα ψέματά του τον πρόφτασαν, τότε αποφάσισε να διαφύγει, πρώτα με ένα δημοψήφισμα και μετά με εκλογές. Δεν αντέχει την ευθύνη της διακυβέρνησης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ακόμη και απέν��ντι στους ίδιους τους ψηφοφόρους του αναξιόπιστος. Αυτός είναι και ο λόγος που διασπάστηκε και πολλά από τα μέλη του πήγαν στην Λαϊκή Ενότητα. Εμείς δεν επιδιώκουμε να πάμε μαζί με ένα κόμμα το οποίο εξαπάτησε τους ίδιους τους ψηφοφόρους του και έβαλε σε κίνδυνο τον ευρωπαϊκό δρόμο της χώρας», συνέχισε.

Αναφερόμενος τέλος στο προσφυγικό, ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι οι κανόνες της Συμφωνίας του Δουβλίνου δεν είναι ικανοί για να αντιμετωπίσουν τα σημερινά κύματα προσφύγων.

«Είναι απαραίτητο να αντικαταστήσουμε αυτούς τους κανόνες με τέτοιους οι οποίοι ενσωματώνουν τους πρόσφυγες αποτελεσματικά στις κοινωνίες μας - είτε αυτό θα είναι ένα σύστημα ποσόστωσης για την υποδοχή προσφύγων είτε μια άλλη πολιτική. Ο κύριο�� στόχος θα έπρεπε να είναι να αντιμετωπιστούν τα κύματα προσφύγων με τρόπο που διανέμει όλα τα βάρη δίκαια στην ΕΕ», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top