Τσίπρας: «Αθλιότητα οι επιθέσεις στον πατέρα μου από ανθρώπους του δοκιμαστικού σωλήνα»

«Αν οι νέοι πιστεύουν ότι πουλήσαμε το παιχνίδι στη διαπραγμάτευση ας μην μας ψηφίσουν»

Τσίπρας: «Αθλιότητα οι επιθέσεις στον πατέρα μου από ανθρώπους του δοκιμαστικού σωλήνα»

​Προσπάθεια να πείσει τους αναποφάσιστους και ειδικά τους νέους ότι αξίζει να δώσουν την ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Α. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Πρέπει να μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας,. Κρίνομαι για τους στόχους που βάλαμε και ήταν παραπάνω από ότι μπορούσαμε να καταφέρουμε, αλλά ας με κρίνουν για την ειλικρίνεια που δείξαμε. Αν πιστεύουν οι νέοι ότι πουλήσαμε το παιχνίδι στη διαπραγμάτευση ας ψηφίσουν κάτι άλλο, αλλά αν πιστεύουν ότι παλέψαμε ειλικρινά και δώσαμε τη μάχη για να μην γίνουμε ήρωες της μιας βραδιάς ας μας δώσουν μια ακόμα ευκαιρία», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του από την αρχή της εκλογής του βρέθηκε σε κλίμα οικονομικής ασφυξίας με τη συμμετοχή των Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλου, οι οποίοι όπως είπε ζήτησαν παράταση του προηγουμένου προγράμματος μόνο για δύο μήνες, για να εξασφαλίσουν χρήματα ίσα ίσα μέχρι τις εκλογές.

Ο Α. Τσίπρας για μια ακόμα φορά τόνισε ότι υπήρχε σχέδιο «αριστερής παρένθεσης» με την οικονομική ασφυξία, τα capital controls και την παγίδα του Grexit.

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το 62% του «όχι» στο δημοψήφισμα ήταν ένα «γαμώτο» του ελληνικού λαού στα 40 χρόνια διαπλοκής και διαφθοράς και σημείωσε ότι χάρη σ’ αυτό πέτυχε μια καλύτερη συμφωνία από εκείνες που του πρότειναν μέχρι τότε.

Ο κ. Τσίπρας άφησε αιχμές για τους πρώην συντρόφους του της Λαϊκής Ενότητας, οι οποίοι όπως είπε «στο όνομα της πολιτικής τους καθαρότητας έπεσαν στην παγίδα της αριστερής παρένθεσης», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο ��ΥΡΙΖΑ μπορεί να πάρει πάνω από 149 βουλευτές παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν διακρίνεται από τις δημοσκοπήσεις, αφού όπως τόνισε αρκετοί είναι αυτοί που δεν απαντούν πια σ’ αυτές.

Σχετικά με την υπόθεση του Α. Φλαμπουράρη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρείχε στο στενό του συνεργάτη πλήρη κάλυψη λέγοντας ότι «κατηγορούν τον Φλαμπουράρη γιατί δούλευε. Πήγε σε έναν διαγωνισμό, ανοιχτό και διαφανή και πήρε μια δουλειά πριν τις εκλογές. Είναι κατασκευασμένη η ιστορία Φλαμπουράρη».

Τέλος, για πρώτη φορά απάντησε στις κατηγορίες του Σ. Θεοδωράκη ότι ο πατέρας του έπαιρνε έργα επί Χούντας λέγοντας:

«Αυτό είναι το πιο άθλιο από όλα. Ο πατέρας μου και ο θείος μου είχαν τεχνική εταιρεία επί χούντας. Προφυλακίστηκε δύο μήνες ο πατέρας μου. Αφαιρέθηκε η άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος και αναγκάστηκε να φύγει στη Σαουδική Αραβία. Μα τι ακριβώς θέλουν να πουν με όλα αυτά; Είναι αθλιότητα από ανθρώπους του δοκιμαστικού σωλήνα του συστήματος. Πριν τις εκλογές έγινε θέμα για το παιδί μου, αν πάει σε ιδιωτικό σχολείο, η γυναίκα μου. Ο κόσμος καταλαβαίνει...»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top