Καμμένος: «Επέλεξα να μην πυροβολήσω την Ελλάδα»

«Οι ΑΝΕΛ αποδείξαμε ότι είμαστε έτοιμοι για κυβερνητική διαχείριση»

Καμμένος: «Επέλεξα να μην πυροβολήσω την Ελλάδα»

​Να εμπιστευτούν τους ΑΝΕΛ, κάλεσε ο πρόεδρος του κόμματος, Π. Καμμένος τους Έλληνες κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος «επέλεξε να μην πυροβολήσει τη χώρα».

«Θα ήταν εύκολο για μας να ρίξουμε την κυβέρνηση, όπως κάνει τώρα ο Λαφαζάνης. Προτιμήσαμε να στηρίξουμε την κυβέρνηση γιατί έτσι στηρίζαμε την Ελλάδα», είπε ο κ. Καμμένος και αναφερόμενος στην προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του πρόσθεσε:

«Ήταν σημαντικό να εξηγήσουμε στον λαό την απόφαση στις Βρυξέλλες, να φέρουμε μια συμφωνία που αποτέλεσε τη λύση απέναντι σε ένα τρομερό δίλημμα: την αποπομπή από την Ε.Ε. και στη μετατροπή της χώρας σε μια αποθήκη ανθρώπων. Αν η Ελλάδα έβγαινε από την Ε.Ε. τα τρία εκατ. πρόσφυγες που περνούν από την Ελλάδα θα παρέμεναν στη χώρα γιατί δεν θα είχαν αναγνωριστεί ως πρόσφυγες της ΕΕ».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε ότι το κόμμα του είχε μιλήσει εδώ και πολύ καιρό για αναστολή της συνθήκης Σένγκεν και είχε δεχθεί σφοδρή επίθεση, ενώ πρόσθεσε ότι τώρα δικαιώνεται, μιας και η Γερμανία προχώρησε στην κίνηση αυτή.

Αξιολογώντας την απόδοση των υπουργών που προέρχονταν από τους ΑΝΕΛ, δήλωσε περήφανος, ενώ για τη δική του θητεία στο υπουργείο Άμυνας είπε ότι «έσβησε τους φόβους που υπήρχαν πως με μια κυβέρνηση της αριστεράς θα είχαμε μια αντιμετώπιση διαφορετική στις ένοπλες δυνάμεις».

«Οι ΑΝ.ΕΛ. δείξαμε ότι είμαστε έτοιμοι και για κυβερνητική διαχείριση σε ένα πλαίσιο μιας κυβέρνηση που έφερε τη συμφιλίωση σαν πράξη».

Απευθυνόμενος στους Έλληνες ψηφοφόρους, ο Π. Καμμένος, ζήτησε να του δείξουν εμπιστοσύνη γιατί «υποσχέθηκα με το σποτάκι ότι θα κρατήσω στις ράγες το τρένο της Ελλάδας όχι των ΑΝΕΛ. Και πράγματι τους 7 μήνες έγινε πολύ σκληρή διαπραγμάτευση, συγκρουστήκαμε πολλές φορές, φτάσαμε σε σημείο να έρθουμε σε σύγκρουση ακόμη και με τις φί��ες χώρες μέσα στο Eurogroup αλλά δεν είχαμε εντολή να βγάλουμε τη χώρα από το ευρώ και την ΕΕ».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, συμπλήρωσε ακόμα ότι «το δίλημμα που μας ετέθη δεν ήταν να συζητήσουμε πάνω σε ένα Grexit αλλά αν θα φεύγαμε εντελώς από την ΕΕ και σήμερα θα είχαμε πτωχεύσει. Θα σήμανε 4 εκατ. νέοι άνεργοι. Για να παραμείνουμε συνεπείς, θα έπρεπε να βάλουμε την Ελλάδα σε εμφύλιο πόλεμο. Τέτοια εντολή δεν είχαμε. Είχαμε εντολή να προχωρήσουμε σε μια συμφωνία που είχε διαγραφή του χρέους και το πετύχαμε. Χάσαμε μια μάχη αλλά δεν χάσαμε τον πόλεμο. Και κερδίσαμε την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί μετεκλογικά με το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε και με τη ΝΔ.

«Είναι αυτή η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή;», αναρωτήθηκε και έκανε λόγο για ακροδεξιά στοιχεία που έφερε ο Σαμαράς και για «υβριστές του Καραμανλή έγιναν βουλευτές της ΝΔ».

«Την επομένη των εκλογών θα διαλυθούν τα κόμματα του χθες. Θα εξαφανιστούν τα φασιστοειδή που έφερε ο Σαμαράς στη Νέα Δημοκρατία. Με τους υποψηφίους που παρουσιάζει το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ σήμερα δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας».

Σχετικά με τη φορολογία των αγροτών, σημείωσε πως για τον πραγματικό αγρότη η φορολογία θα πέσει και θα έχει τη δυνατότητα να δικαιολογήσει όλα τα έξοδά του, ενώ χαρακτήρισε «απολύτως άδικο» και «έγκλημα» τον ΦΠΑ στα φροντιστήρια.

«Το φροντιστήριο αυτή τη στιγμή διαλύεται, 8.000 άνθρωποι θα απολυθούν. Είμασταν οι πρώτοι που θέσαμε το θέμα και διαχωρίσαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι για το 23%, αλλά για το θέμα της αριστείας. Πιστεύω ότι οι ΑΝ.ΕΛ. πρέπει να μπούμε στη Βουλή για να είμαστε αυτή η ασφαλιστική δικλείδα», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top