Μοσκοβισί: «Δεν υπάρχει στο τραπέζι θέμα διαγραφής του ελληνικού χρέους»

«Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις»

Μοσκοβισί: «Δεν υπάρχει στο τραπέζι θέμα διαγραφής του ελληνικού χρέους»

​Τη φόρα σε οποιονδήποτε ορέγεται διαγραφή του ελληνικού χρέους, έκοψε ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Π. Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα L’ Opinion.

«Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε θέματα που θα συναντήσουμε στο μέλλον και τα οποία βρίσκονται στο τραπέζι. Δεν αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων. Επομένως, αν μιλάμε για διαγραφή χρέους, αυτό δεν βρίσκεται στο τραπέζι. Μπορούμε, όμως, να συζητήσουμε για μείωση των επιτοκίων ή για μεγαλύτερη διάρκεια στην αποπληρωμή του χρέους. Το σενάριο του ''κουρέματος'' δεν υφίσταται», ξεκαθάρισε ο κ. Μοσκοβισί και επέμεινε ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις αμέσως μετά τις εκλογές.

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να σεβαστούμε την προεκλογική εκστρατεία που διεξάγεται, αλλά και την ετυμηγορ��α του ελληνικού λαού. Εμείς θα συνεργαστούμε με την κυβέρνηση που θα προκύψει, αλλά το θετικό είναι ότι τα δύο μεγάλα κόμματα της Ελλάδας τάσσονται υπέρ του προγράμματος μεταρρυθμίσεων. Αυτή τη στιγμή, έχουμε συνεργασία με τον υπηρεσιακό ΥΠΟΙΚ, Γιώργο Χουλιαράκη, καθώς οι εκλογές δεν μπορούν να ανακόψουν τη δουλειά που πρέπει να γίνει. Πρέπει να γίνει η απαραίτητη προετοιμασία για τις μεταρρυθμίσεις που έπονται να υλοποιηθούν», τόνισε.

Όσον αναφορά τέλος στο ενδεχόμενο να τεθεί και πάλι ζήτημα Grexit, ο Γάλλος Επίτροπος είπε:

«Θα προκαλούσε συστημικά και ανθρωπιστικά προβλήματα. H Ευρωζώνη έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά: είναι ακέραια και αμετάκλητη. Μια χώρα που θέλει να αποχωρήσει, δεν αποχωρίζεται μόνο το ευρώ. Η Ευρωζώνη δεν είναι μόνο μια νομισματική ένωση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top