Σκιές στην προεκλογική περίοδο από την υπόθεση Φλαμπουράρη

Αιχμές από ΝΔ και αναπάντητα ερωτήματα από την πλευρά του πρώην υπουργού

​Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση με την ανάθεση έργου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην εταιρεία «Διάτμηση ΑΤΕ» του Α. Φλαμπουράρη, καθώς αναπάντητα παραμένουν από την πλευρά του πρώην υπουργού Επικρατείας κρίσιμα ερωτήματα που έθεσε την Τετάρτη με ανακοίνωσή της η ΝΔ, όσον αφορά στην συμμετοχή του στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας και στην ημερομηνία που έγινε η μεταβίβαση των μετοχών.

Όπως έγραψε και το star.gr, με ανακοίνωσή της η ΝΔ ζητά την παρέμβαση του εισαγγελέα για την υπόθεση, καθώς θεωρεί πολύ ύποπτο το γεγονός ότι το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Διάτμησης εμφανίζεται σήμερα να έχει μεταβιβαστεί στις 26 Ιανουαρίου, μία μέρα μετά τις εκλογές, σε άλλο πρόσωπο με ιδιωτικό συμφωνητικό, του οποίου το γνήσιο της υπογραφής βεβαιώνεται από το Αρχηγείο της Αστυνομίας.

Εξίσου παράδοξο είναι και το γεγονός ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο ίδιος ο κ. Φλαμπουράρης χθες στη δημοσιότητα, δεν πήρε χρήματα από τη μεταβίβαση των μετοχών, αλλά συμφώνησε το τίμημα να του καταβληθεί σε δόσεις που εκτείνονται σε βάθος χρόνου, με την πρώτη δόση καταβολής να ορίζεται στις 30 Νοεμβρίου 2015, δηλαδή σε τρεις μήνες από σήμερα. Για το λόγο αυτό η ΝΔ μιλά για εικονική μεταβίβαση.

Τη θέση του πρώην υπουργού Επικρατείας και μέντορα του Α. Τσίπρα δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο και το γεγονός ότι χθες ήρθαν στο φως έγγραφα που αποκαλύπτουν ότι τα χαρτιά της Γενικής Συνέλευσης που έγινε στις 30 Ιουνίου κατατέθηκαν εκπρόθεσμα και επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Φλαμπουράρης κατέχει ακόμα και σήμερα 650.135 μετοχές της «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ» και είναι ο βασικός μέτοχος.

Μάλιστα τη Δευτέρα, η εταιρεία καταχώρησε στο ΓΕΜΗ την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με αριθμό πρωτοκόλλου 10672 με στόχο να αλλάξει το μετοχολόγιο.

«Αν το ΓΕΜΗ διεκπεραίωσε τον φάκελο τη Δευτέρα 14/9/2015, αυτ�� δεν με αφορά», είναι η απάντηση του κ. Φλαμπουράρη, όμως μέχρις στιγμής δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το γεγονός ότι την Τετάρτη το πρωί ο λογιστής του κατέθεσε στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομίας αναθεωρημένο πρακτικό της γενικής συνέλευσης, αλλάζοντας το προηγούμενο με ημερομηνία 30 Ιουνίου.

Επιπλέον, ο κ. Φλαμπουράρης δεν έχει απαντήσει με ποιο μετοχολόγιο πήρε το πιστοποιητικό διαφάνειας του ΕΣΡ που χορηγείται στις κατασκευαστικές εταιρίες, όπως επίσης δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα το μετοχολόγιο της εταιρείας όπως φαίνεται στη Γενική Συνέλευση της 30ης Ιουνίου για να δούμε αν εμφανίζεται σε αυτό το όνομά του.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το capital.gr σε ένα από τα έγγραφα που που παρουσιάζει τι�� μεταβιβάσεις των μετοχών στον κ. Κοτταρίδη Ιωάννη και έδωσε στη δημοσιότητα ο Αλέκος Φλαμπουράρης, υπάρχει εμφανής διόρθωση με μπλάνκο.

pdf6_0 (1).jpg

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Φλαμπουράρης επέμεινε ότι η υπόθεση είναι καθοδηγούμενη και έχει στόχο τη στοχοποίηση του ίδιου και του ΣΥΡΙΖΑ.

Κληθείς να απαντήσει γιατί έγινε η πιστοποίηση του γνήσιου της υπογραφής στο αρχηγείο της αστυνομίας και όχι σε ένα ΚΕΠ της γειτονιάς του, ο πρώην υπουργός είπε:

«Είναι ερωτήματα αυτά; Ρωτούν γιατί έχουμε τα νομιμοποιημένα χαρτιά του Δημοσίου που αποδεικνύουν ότι όλα αυτά που λένε τόσο καιρό είναι ψέματα και τώρα έχουν αρχίσει και ρωτούν γιατί το πήγατε εκεί, γιατί δεν πήγατε στην εφορία; Δεν θέλω να μπω σ’ αυτή τη συζήτηση. Θεωρώ ότι με υποβιβάζει και υποβιβάζει τον πολιτικό αγώνα δύο μέρες πριν από τις εκλογές για ένα πράγμα το οποίο έχει αποδειχθεί ότι είναι όπως το λέω. Αν πήγαινα σε άλλο θα μου έλεγαν γιατί πήγα. Κανονικά δεν χρειαζόταν καν το γνήσιο της υπογραφής για το ιδιωτικό συμφωνητικό, αλλά τότε έτσι έκριναν ότι έπρεπε να κάνω οι δικηγόροι μου».

Όσο για τον ισχυρισμό ��σων τον κατηγορούν ότι απαιτείται συμβολαιογραφική πράξη για το ιδιωτικό συμφωνητικό με το οποίο φέρεται να μεταβίβασε τις μετοχές του στη Διάτμηση, ο Α. Φλαμπουράρης τόνισε ότι αυτό δεν ισχύει σύμφωνα με τ�� νόμο του 2013.

Τέλος ξεκαθάρισε ότι το ποσό που πήρε από τη μεταβίβαση θα φανεί στη φορολογική δήλωση του 2016, αφού θεωρείται εισόδημα του 2015.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top