Μεϊμαράκης: «Μόνο με συνεργασίες μπορεί η χώρα να πάει μπροστά»

«Ο Τσίπρας αντί για ανάπτυξη έφερε ύφεση»

​«Χωρίς συνεννοήσεις και συνεργασίες η Ελλάδα δε μπορεί να πάει μπροστά, όλοι μαζί μπορούμε να την πάμε μπροστά τη χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στο Euronews και ταυτόχρονα εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Α. Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι είπε ψέματα στον ελληνικό λαό.

«Η αλήθεια είναι ότι καταλάβαμε τα τελευταία χρόνια πως χωρίς συνεννοήσεις και συνεργασίες η Ελλάδα δε μπορεί να πάει μπροστά, όλοι μαζί μπορούμε να την πάμε μπροστά τη χώρα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι υπόλοιπες χώρες που ήταν σε προγράμματα, ή είναι σε π��όγραμμα ή βγαίνουν απ΄ το πρόγραμμα διότι οι πολιτικές τους δυνάμεις, όλα τα κόμματα εξουσίας έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους και εφήρμοσαν ένα κοινό πρόγραμμα με ένα βηματισμό ο οποίος τους επέτρεψε να διατηρήσουν και την αυτονομία τους ταυτόχρονα. Γι’ αυτό ακριβώς πιστεύω ότι στη φάση που βρισκόμαστε μόνο με συνεργασίες των πολιτικών δυνάμεων και καλή συνεργασία των θεσμικών παραγόντων μπορεί η χώρα να πάει μπροστά», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης και συνέχισε:

«Ο κ. Τσίπρας είπε πολλά ψέμματα τον Γενάρη. Το Γενάρη του ’15 η χώρα ήταν με πλεονάσματα, με μια προοπτική ανάπτυξης και τώρα είναι με ύφεση, είναι με ελλείμματα, είναι με ανεργία. Φύγαν επενδύσεις, τις έδιωξε ο κ. Τσίπρας . Οι Έλληνες είχαν να συγκρίνουν τον Γενάρη του ’15 τα πεπραγμένα τη�� κυβέρνησης με τις υποσχέσεις τις ψεύτικες που έδωσε ο κ. Τσίπρας και πλανήθηκαν, ενώ τώρα συγκρίνουν εκείνες τις υποσχέσεις με τα πεπραγμένα. Όλα στη ζωή τους έχουν χειροτερέψει, ενώ το Γενάρη ήταν σαφώς καλύτερα και αυτό έχει επηρεάσει πάρα πολλούς Έλληνες πολίτες».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα, ο πρόεδρος της ΝΔ, το χαρακτήρισε μια «βραδυφλεγής βόμβα», καθώς όπως είπε «η απελθούσα κυβέρνηση δεν διαχειρίστηκε το θέμα όπως έπρεπε».

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει κάνει πολλά περισσότερα μέσα σε επτά μέρες απ΄ ότι έκανε ο κ. Τσίπρας σε επτά μήνες. Θεωρώ ότι η πορεία που έχει χαράξει για το μεταναστευτικό αυτή η κυβέρνηση με τη βοήθεια του προέδρου της Δημοκρατίας που θέλει τη σύνοδο κορυφής για να συζητηθεί θα μας δώσει τη λύση που απαιτείται. Ταυτόχρονα θα πρέπει να δούμε πόσοι πρόσφυγες θα μπορέσουν αν φύγουν από τη χώρα. Οι πρόσφυγες δεν είναι μετανάστες χωρίς χαρτιά. Είναι λόγω του πολέμου της Συρίας , λόγω των εκτάκτων αναγκών που αντιμετωπίζουν, έχει μια έντονα ανθρωπιστική πλευρά το ζήτημα και έτσι θα κινηθούμε με την ευρωπαϊκή πολιτική η οποία πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα με τη σύνοδο κορυφής που θα πρέπει να γίνει για να αποφασιστούν συγκεκριμένα ζητήματα και την ενημέρωση του ΟΗΕ ώστε να ληφθούν κι από κει κάποια μέτρα», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και κάλεσε για μια ακόμα φορά σε συνεννόηση όχι μόνο τα ελληνικά κόμματα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.

«Απαιτείται καλύτερη συνεννόηση, καλύτερη φύλαξη συνόρων, κέντρα υποδοχής, πρέπει ��α εκμεταλλευτούμε με την καλή έννοια τα οικονομικά τα οποία μας προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στο μείζον αυτό ζήτημα», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top