Τσίπρας: «Η ΝΔ κατεβαίνει στις εκλογές με πρόγραμμα και λίστες Σαμαρά»

«Με νίκη της ΝΔ θα χαθεί το κερδισμένο έδαφος»

Τσίπρας: «Η ΝΔ κατεβαίνει στις εκλογές με πρόγραμμα και λίστες Σαμαρά»

​«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό πρόγραμμα που εγγυάται ότι ο ελληνικός λαός θα βγει όρθιος από την κρίση», υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών και προσθέτει ότι στο τέλος της τετραετίας «το σύνολο των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης θα είναι εφαρμοσμένη πολιτική».

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει επίσης ότι «με νίκη της ΝΔ το κερδισμένο έδαφος θα χαθεί» και τονίζει ότι «η ΝΔ κατεβαίνει στις εκλογές με ψηφοδέλτια, πρόγραμμα και δεσμεύσεις Σαμαρά».

Παράλληλα απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο δημιουργίας του μεγάλου συνασπισμού με τη ΝΔ, αφού όπως λέει «κάτι τέτοιο θα ακυρώσει την ίδια την ταυτότητα και το στρατηγικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Όσον αφορά στα μέτρα που πρέπει να ψηφιστούν αμέσως μετά τις εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λέει:

«Αμέσως μετά τις εκλογές θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες που είχαμε εκκινήσει το προηγούμενο διάστημα. Έχει ήδη μπει σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ έχουμε έτοιμα νομοσχέδια για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνών και καυσίμων. Αυτά θα αποτελέσουν προτεραιότητα και αμέσως μετά τις εκλογές».

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει το γεγονός ότι το τρίτο Μνημόνιο απέχει πολύ από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που είχε εξαγγείλει το κόμμα του τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Α. Τσίπρας σημειώνει:

«Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης συμπύκνωσε το αίτημα και την προσδοκία του ελληνικού λαού για μια διαφορετική πορεία κόντρα στη λιτότητα και τις υφεσιακές πολιτικές. Σειρά δεσμεύσεων του προγράμματος προχώρησαν. Είναι βέβαια δεδομένο ότι πολλά από αυτά που είπαμε δεν τα έχουμε καταφέρει ακόμα. Ωστόσο, παραμένουν ανοιχτά μέτωπα, όπως για παράδειγμα στον χώρο της αγοράς εργασίας, όπου θα διεκδικήσουμε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τη στήριξη του κόσμου της μισθωτής εργασίας, αλλά και στο πεδίο των φορολογικών ελαφρύνσεων μισθωτών και συνταξιούχων. Ο αγώνας λοιπόν συνεχίζεται και θα έχει ορίζοντα τετραετίας. Και εκεί το σύνολο των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης θα είναι εφαρμοσμένη πολιτική».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top