Όλα ρευστά μέχρι το τέλος: Μεγάλη δημοσκόπηση δείχνει εκπλήξεις και ανατροπή για την πρωτιά!

Βραχεία κεφαλή μισής μονάδας για τη ΝΔ – Πέφτει στο 6% το ποσοστό των αναποφάσιστων

Όλα ρευστά μέχρι το τέλος: Μεγάλη δημοσκόπηση δείχνει εκπλήξεις και ανατροπή για την πρωτιά!
Βραχεία κεφαλή μισής μονάδας έχει η Νέα Δημοκρατία σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, τέσσερις μέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου.
Η ΝΔ πετυχαίνει την ανατροπή (σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα του Πανεπιστημίου που έδινε προβάδισμα 1 μονάδας σε ΣΥΡΙΖΑ) με ποσοστό 30% στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 29,5%.
Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 6,5% (χάνοντας όμως μισή μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση), ενώ αίσθηση προκαλεί το μικρό ποσοστό των αναποφάσιστων, το οποίο βρίσκεται στο 6% (από 8% στην προηγούμενη μέτρηση).
Η πρόθεση ψήφου:
ΝΔ: 30%
ΣΥΡΙΖΑ: 29,5%
Χρυσή Αυγή: 6,5%
ΚΚΕ: 5,5%
Ποτάμι: 5%
ΠΑΣΟΚ: 5%
Ένωση Κεντρώων: 4%
Λαϊκή Ενότητα: 3%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,5%
Άλλο: 3%
Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 6%
Όσον αφορά το ντιμπέιτ, φαίνεται πως μικρή επιρροή είχε στις επιλογές των πολιτών, με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να κερδίζει πάντως οριακά τις εντυπώσεις σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, με διαφορά 0,5 μονάδων (31% έναντι 30,5%) για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν και η μεγάλη πλειονότητα (69%) είπε ότι παρακολούθησε την τηλεμαχία, το 74% απάντησε ότι έμεινε αδιάφορο από το debate, ενώ μόλις το 19% απάντησε πως η διαδικασία το βοήθησε στην επιλογή ψήφου.
Σε άλλη δημοσκόπηση, της ProRata για την Εφημερίδα των Συντακτών, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί προβάδισμα 4 μονάδων απέναντι στη ΝΔ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top