Την ψήφο του 62% που είπε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ζητά ο Λαφαζάνης

Κωνσταντοπούλου: Το τρίτο μνημόνιο κλείνει με ταφόπλακα το θέμα του χρέους

​Την επιθυμία η Λαϊκή Ενότητα να αντιπροσωπεύσει το 62% των πολιτών που ψήφισαν «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα εξέφρασε ο επικεφαλής του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου.

Ο κ.Λαφαζάνης σημείωσε ότι το ποσοστό της Λαϊκής Ενότητας θα μετρήσει περισσότερο από εκείνο των μνημονιακών κομμάτων και θα καθορίσει μετεκλογικά τις πολιτικές εξελίξεις.

2366501.jpg

Εξαπέλυσε επίθεση εν��ντίον των προέδρων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, λέγοντας πως «είναι δράμα για την χώρα να έχει στις εκλογές το διακύβευμα Τσίπρας ή Mεϊμαράκης», αφού όπως εξήγησε «πρόκειται για δυο διεκδικητές της εξουσίας που φιλοδοξούν να είναι πρωθυπουργοί σε μνημονιακό προτεκτοράτο».

«Το δίλημμα που έχουμε είναι αν θα υπομείνουμε τη λεηλασία του τρίτου μνημονίου» συνέχισε, επαναλαμβάνοντας την άποψη πως υπάρχει εναλλακτική λύση απέναντι στα μνημόνια.

Ο κ.Λαφαζάνης επανέλαβε ότι θεωρεί αναγκαία τη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, εξηγώντας ότι η μετάβαση αυτή είναι ένας δρόμος «πρωτότυπος» που μπορεί να έχει στην αρχή προβλήματα και δυσκολίες, αλλά θα έχει θετικές επιπτώσεις για την οικονομία και την κοινωνία, όπως η ενίσχυση του τουρισμού, των εξαγωγών και της ρευστότητας. Βασική προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση, σύμφωνα με τον κ.Λαφαζάνη είναι «ένα ισχυρό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, στους στρατηγικούς κλάδους και τις στρατηγικές επιχειρήσεις της οικονομίας».

Μιλώντας για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασιών με «δυνάμεις που θα εφαρμόζουν μνημόνια».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο ίδιος επέρριψε ευθύνες στις «ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, στους πολέμους, στη στρατοκρατία», ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του με τη χρήση στρατιωτικών μέσων για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Σύ��φωνα με τον κ.Λαφαζάνη, πρέπει να δοθεί χρηματοδότηση στους ανθρώπους αυτούς, και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να καταβάλει επαρκή κονδύλια, ειδικά στην Ελλάδα.

Τέλος, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας κάλεσε τη νεολαία να στηρίξει την προσπάθεια.

Ζ.Κωνσταντοπούλου: Οι γυναίκες είναι αποφασισμένες

2366506.jpg

«Οι γυναίκες είναι αποφασισμένες. Ξέρουν ότι έχουν υπάρξει τα πρώτα θύματα του μνημονίου» ανέφερε από την πλευρά της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι κυρίως ο�� γυναίκες αυτές που δηλώνουν αναποφάσιστες.

«Στις μάχες της αντιμνημονιακής αντίστασης οι γυναίκες υπήρχαν στην πρωτοπορία» είπε η κα Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας ότι υπάρχει ισχυρή συμμετοχή γυναικών στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας.

Η κα Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι κατά την ψήφιση του μνημονίου παραβιάστηκαν οι δημοκρατικοί κανόνες, «ασκήθηκε τρομοκρατία στην πρόεδρο της Βουλής και παρακάμφτηκε με πραξικοπηματικό τρόπο η διάσκεψη των προέδρων προκειμένου να επιτευχθεί η ψήφισή του την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου».

Σχολιάζοντας το θέμα του χρέους, η κα Κωνσταντοπούλου εξέφρασε την άποψη ότι, «μετά την ψήφιση του μνημονίου, κλείνει με ταφόπλακα το ζήτημα του χρέους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top