Τσίπρας: Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος, ούτε μαγικές λύσεις

Επανέλαβε τη δέσμευση για την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας

Τσίπρας: Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος, ούτε μαγικές λύσεις

​«Να σπάσουμε το απόστημα που βαραίνει την πολιτική ζωή του τόπου εδώ και δεκαετίες και μας κρατά όμηρους». Αυτό δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον οικονομικό τηλεοπτικό σταθμό SBC.

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ.Τσίπρας, αφού υπενθύμισε την συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακούφιση των μικρομεσαίων στρωμάτων (με μέτρα όπως οι 100 δόσεις) παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει εύκολος δρόμος και μαγικές λύσεις, τονίζοντας πως για να βγούμε από την κρίση, απαιτείται πείσμα, επιμονή και διεκδίκηση.

«Αν ο ελληνικός λαός αισθανθεί ότι ανασαίνει, αν κερδίσουμε τις μάχες για το χρέος, η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη» πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας παράλληλα, ότι οι καταθέσεις των πολιτών είναι απολύτως εγγυημένες.

Στο θέμα των τραπεζών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι η ανακεφαλαιοποίηση τους, η οποία θεωρείται αναγκαία λόγω της αποτυχίας των δύο προηγούμενων, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2015, καθώς όπως είπε, η τελευταία συμφωνία με τους εταίρους εξασφάλισε σταθερότητα και 25 δις ευρώ.

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα, επανέλαβε τη δέσμευση για την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας και τη μέγιστη απορρόφηση του ΕΣΠΑ.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για τις τηλεοπτικές άδειες, δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμόσει τα όσα έχει εξαγγείλει,δίχως εκπτώσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top