ΑΥΤΑ είναι τα οχτώ μέτρα της ΛΑΕ για τη στήριξη των εισοδημάτων

Οι προτάσεις Λαφαζάνη – Ζωής λίγο πριν από τις εκλογές

​Μια δέσμη οχτώ επειγόντων προτάσεων για την άμεση στήριξη των λαϊκών εισοδημάτων παρουσίασε την Τετάρτη η Λαϊκή Ενότητα.

Τα μέτρα αυτά είναι:

1. Θέσπιση αφορολόγητου ορίου 12.000 ευρώ για κάθε φυσικό πρόσωπο, ανεξαρτήτως της πηγής π��οέλευσης του εισοδήματός του (μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες κ.λπ.).

2. Άμεση και πλήρης κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ως άδικου, δημευτικού και αντιαναπτυξιακού φόρου.

3. Ριζική αλλαγή του ΦΠΑ. Όλα τα είδη -και πολύ περισσότερο τα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης- να υπαχθούν σε χαμηλό, μονοψήφιο συντελεστή ΦΠΑ. Σε διψήφιο συντελεστή ΦΠΑ να μείνουν μόνο τα είδη υπερπολυτελείας. Ειδικότερα να καταργηθεί ο μνημονιακός ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, πρώτα από όλα στα κέντρα εκμάθησης ξένων γλωσσών. Οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ όχι μόνο θα ανακουφίσουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα, αλλά και θα αποφέρουν περισσότερα έσοδα στο δημόσιο.

4. Εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών και γενναία ρύθμιση μέχρι πλήρους διαγραφής χρεών για νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις- θεμελιώδης προϋπόθεση για αναπνεύσουν η κοινωνία και η οικονομία. Ριζική αλλαγή του Τειρεσία και μετατροπή του σε δημόσιο όργανο που θα υπηρετεί τους πολίτες και την οικονομία και όχι τους τραπεζίτες.

5. Πλήρης επαναφορά όλων των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων και πλήρης αποκατάσταση των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.

6. Αύξηση του κατώτατου μισθού και κατάργηση κάθε μισθολογικής ή άλλης διάκρισης σε βάρος των νέων εργαζομένων.

7. Διπλασιασμός, τουλάχιστον, και παραγωγικός αναπροσανατολισμός του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου το τελευταίο να γίνει μοχλός για να τεθεί η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης.

8. Διασφάλιση ισχυρής ρευστότητας με ευνοϊκούς όρους για τη χρηματοδότηση του δημοσίου και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σε σύγκρουση και σε ρήξη με τις ευρωζωνικές πρακτικές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top