Την μία επίθεση μετά την άλλη δέχεται ο Φλαμπουράρης για την «Διάτμηση ΑΤΕ»

Δεν έπεισαν οι εξηγήσεις του πρώην υπουργού

Την μία επίθεση μετά την άλλη δέχεται ο Φλαμπουράρης για την «Διάτμηση ΑΤΕ»

​Αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» σύμφωνα με το οποίο, ο υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση Τσίπρα και πρώτος στη λίστα υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθήνας, Αλέκος Φλαμπουράρης, φέρεται να συμμετέχει στην τεχνική εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ, η οποία φέρεται να ανέλαβε δημόσιο έργο.

Παρά τις εξηγήσεις του κ.Φλαμπουράρη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι από την στιγμή της υπουργοποίησης του αποχώρησε από την εταιρία και έκανε τα χαρτιά του για να βγει στην σύνταξη, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αντέδρασαν, εξαπολύοντας πυρά εναντίον του πρώην υπουργού.

Μάρδας: Δεν πρέπει οι υπουργοί να μετέχουν σε διαγωνισμούς

Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας αναφερόμενος στην υπόθεση Φλαμπουράρη, μιλώντας στο Mega, έκανε λόγο για «ηθικό θέμα, που ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει», τονίζοντας πως «δεν πρέπει να μετέχουν υπουργοί σε διαγωνισμούς».

Κωνσταντοπούλου: Με ποιους θα χτυπήσει την διαπλοκή ο Τσίπρας;

Μιλώντας στην κεντρική εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας στην πλατεία Ομόνοιας η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στην υπόθεση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κ.Τσίπρας τον τοποθέτησε επικεφαλής της Α’ Αθήνας, παρέχοντάς του με τον τρόπο αυτό «βουλευτική ασυλία» σε ενδεχόμενες μελλοντικές ποινικές περιπέτειες, ενώ υποστήριξε πως «την μάχη κατά της διαπλοκής δεν μπορούν να την δώσουν αυτοί, που ενέδωσαν στην ευρω-διαπλοκή και καλύπτουν την εγχώρια νέο-διαπλοκή για να τους καλύψει και αυτή με την σειρά της τις δικές τους παρασπονδίες».

Υπενθύμισε μια ακόμα υπόσχεση του κ.Τσίπρα ότι δηλαδή «είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος». «Με ποιους θα χτυπήσει την διαπλοκή ο κ. Τσίπρας; Μήπως με τον κ.Φλαμπουράρη, που βλέπει το ματς δίπλα-δίπλα με ολιγάρχες; Μήπως με τον κ.Παππά που δ��ν έφερε προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τις άδειες των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων ή μήπως με τον κ. Δραγασάκη, που ως υπεύθυνος για τις τράπεζες άφησε άθικτες τις διοικήσεις των τραπεζών;» διερωτήθηκε σε άλλο σημείο η κα Κωνσταντοπούλου.

Η Πρόεδρος της Βουλής αμφισβήτησε το «αρχηγικό» προφίλ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «ηγέτης είναι αυτός, που τιμά τον λόγο του και δεν ακυρώνει την βούληση του λαού». Επίσης, χαρακτήρισε όλα τα πρόσωπα της «αυλής» του κ.Τσίπρα «διαπλεκόμενους» και υποστήριξε ότι ο τέως πρωθυπουργός δεν έχει την δύναμη, αλλά και την διάθεση να χτυπήσει την διαπλοκή.

Μακρή: Αλέκος ο νέος διαπλεκόμενος Μακιαβέλι του Τσίπρα

Επίθεση στον τέως υπουργό Επικρατείας, εξαπέλυσε και η υποψήφια βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Ραχήλ Μακρή, η οποία χαρακτήρισε μέσω twitter τον κ.Φλαμπουράρη «νέο διαπλεκόμενο Μακιαβέλι» του Αλέξη Τσίπρα. «Αλέκος ο νέος διαπλεκόμενος Μακιαβέλι του Τσίπρα, που έδινε δημόσια έργα στον εαυτό του» έγραψε χαρακτηριστικά.

Θεοδωράκης: Ένας πολιτικός δεν μπορεί να συμμετέχει σε δημόσια έργα

Στο θέμα με τον Αλέκο Φλαμπουράρη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταύρος Θεοδωράκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ζητώντας επίσημες εξηγήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Όταν μιλάς για διαφθορά, πρέπει να μιλάς και για το δικό σου σπίτι, όχι μόνο για το σπίτι του άλλου. Όταν μπαίνεις στην πολιτική, δεν μπορείς να συμμετέχεις σε δημόσια έργα. Δεν μπορείς να είσαι σε μια εταιρία» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Θεοδωράκης.

Γεωργιάδης: Υπάρχει πολιτικό θέμα

Ο βουλευτής της ΝΔ στη Β' Αθήνας Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως «υπάρχει πολιτικό θέμα με την υπόθεση Φλαμπουράρη». «Ο κ.Τσίπρας είναι πολλαπλά εκτεθειμένος. Δεν υπάρχει σε αυτη την περίπτωση ... το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, όταν o κύριος Τσίπρας κόβει βόλτες με το σκάφος ενώ οι τράπεζες είναι κλειστές και τα παιδιά του πηγαίνουν σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία... πρέπει να αναδειχτεί το πολιτικό θέμα» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή του Star, live U.

Μεϊμαράκης: Περιμένω τις ανακοινώσεις Φλαμπουράρη για το θέμα της εταιρείας

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο πρόεδρος της ΝΔ Β.Μεϊμαράκης δεν θέλησε να εκφράσει την άποψή του για τον κ.Φλαμπουράρη, μέχρι ο πρώην υπουργός να δώσει εξηγήσεις για το θέμα, το οποίο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.
Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top