Σόιμπλε: Από δω το πάει, από κει το πάει για Grexit πάλι μιλάει

"Η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν σε καλό δρόμο" είπε στην Frankfurter Allgemeine Zeitung

Σόιμπλε: Από δω το πάει, από κει το πάει για Grexit πάλι μιλάει

​Τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα παρακολουθεί στενά ο γερμανικός τύπος ,εν όψει των εθνικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στην Frankfurter Allgemeine Zeitung μίλησε και για την χώρα μας, εκφράζοντας μεταξύ άλλων, την δική του άποψη για το τι συνέβη την περίοδο διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Στο ερώτημα «ποιο είναι το διακύβευμα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα» ο γερμανός υπουργός δήλωσε πως «για να το αντιληφθεί κανείς θα πρέπει να γνωρίζει τους βαθύτερους συσχετισμούς», επαναφέροντας ...έμμεσα στο τραπέζι το θέμα του Grexit.

«Κάθε χώρα για να ανταποκριθεί στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνει τις απαραίτητες αναπροσαρμογές. Άρνηση εκσυγχρονισμού δεν βοηθάει καθόλου και πουθενά. Είναι μια διαδικασία απαραίτητη και αναπόφευκτη. Σε μια νομισματική ένωση η κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη. Η ελληνική κοινωνία θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με το ερώτημα ...εάν αυτή τη διαδικασία αναπροσαρμογής θα την κάνει καλύτερα εντός της ευρωζώνης, όπου δεν υπάρχει μηχανισμός εξωτερικής υποτίμησης» είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τον κ.Τσίπρα πως υποσχέθηκε ότι η χώρα θα μείνει στο ευρώ χωρίς... μεταρρυθμίσεις.

«Η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν σε καλό δρόμο. Ο κ.Τσίπρας εκμεταλλεύτηκε την αυξανόμενη και κατανοητή ανησυχία του ελληνικού λαού και του υποσχέθηκε ότι η χώρα θα μείνει εντός του ευρώ, χωρίς πρόγραμμα και χωρίς αναπροσαρμογές. Επρόκειτο για μια υπόσχεση που φυσικά δεν μπόρεσε να τηρήσει. Και μετά χρειάστηκε μισό χρόνο για να κάνει το αντίθετο. Αυτή είναι η ιστορία των πρώτων έξι μηνών», τόνισε ο κ.Σόιμπλε, όπως μετέδωσε η Deutsche Welle.

Δείτε επίσης:

Αποκάλυψη ΒΟΜΒΑ: Η Γερμανία έθεσε και επίσημα θέμα χρεοκοπίας κρατών εντός της ευρωζώνης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top