Το 5λεπτο-φωτιά του ντιμπέιτ: Όταν τα πήρε με Τσίπρα και σκηνοθέτη ο Μεϊμαράκης!

«Τι εννοείται πως θα μας τελειώσετε κε Τσίπρα;» - «Ο σκηνοθέτης γιατί με κονταίνει;»! - Πρώτη ανάρτηση: 00:28

Πρόκειται με διαφορά για το πιο καυτό «σκηνικό» του ντιμπέιτ των αρχηγών!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε σε έντονο ύφος από τον κ. Τσίπρα να απαντήσει στο τι εννοεί όταν λέει «να τους τελειώσουμε». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να μη διαστρεβλώνει τα λεγόμενά του, με τον κ. Μεϊμαράκη ενδιάμεσα να εξαπολύει βέλη στον σκηνοθέτη της ΕΡΤ που τους εμφάνιζε ισοϋψείς και να κάνει αυστηρές παρατήσεις αλλά και χιούμορ. Λίγη ώρα μετά, ο κ. Μεϊμαράκης πήρε πάλι ανάποδες ακούγοντας τον κ. Τσίπρα να μιλά για «παρα φύσει» κυβέρνηση…

Δείτε τον διάλογο από την αρχή:

Μεϊμαράκης: Τι σημαίνει όταν λέτε ότι θα μας τελειώσετε; Τι σημαίνει αυτό για εσάς; Θα τελειώσετε το 70% του ελληνικού λαού;

Τσίπρας: Ποτέ δεν είπα ότι θα σας τελειώσουμε (σ.σ.: ο κ. Μεϊμαρακάκης γελάει και σηκώνει τα φρύδια του). Είπα ότι ή θα τελειώσουμε με το παλιό ή το παλιό θα τελειώσει το καινούργιο, δηλαδή την προσπάθεια που ξεκινήσαμε τον προηγούμενο Γενάρη. Μη διαστρεβλώνετε τα λεγόμενά μου! Θέλω να σας ρωτήσω: με λέτε τον πρωθυπουργό του 60ευρου, με έχετε πει ψευτράκο και πονηρούλη. Θέλετε αλήθεια να συνεργαστούμε ή υποκρίνεστε; Ή μήπως θέλετε να εγκλωβίσετε τον ΣΥΡΙΖΑ για να μην προχωρήσει στις τομές που έχει ανάγκη η κοινωνία και η χώρα; Αρχικά με θέλατε πρωθυπουργό, μετά με υποβιβάσατε στη θέση του αντιπροέδρου. Μα καλά, γι' αυτή τη θέση δεν προορίζεται ο κ. Βενιζέλος;

Μεϊμαράκης: Μάλλον τα έχετε χάσει και δεν παρακολουθείτε καλά όπως παρακολουθώ εγώ εσάς. Θα παρακαλούσα εν τω με��αξύ τον σκηνοθέτη επειδή βλέπω ότι ψήλωσε πολύ ξαφνικά ο κ. Τσίπρας, να το διορθώσει. Είπαμε, όχι και να είμαστε ισοϋψείς… (σ.σ: γελάει η κα Τρέμη και εν τω μεταξύ το πλάνο έρχεται… στο «κανονικό του» και φαίνεται ο κ. Μεϊμαρ��κης πιο ψηλός, όπως και είναι στην πραγματικότητα).

«Τώρα, τώρα, τώρα!» λέει ο πρόεδρος της ΝΔ δείχνοντας το πλάνο και χαμογελώντας, πριν συνεχίσει να μιλά.

Μεϊμαράκης: Θέλω να σας πω το εξής: αν συνεργαστούμε θα δεσμευτούμε σε ένα πρόγραμμα από το οποίο δεν θα μπορείτε να ξεφύγετε. Γιατί λέω ότι είστε ψευτράκος και πονηρούλης; Γνωρίζατε -όπως εσείς ο ίδιος είπατε- από τις 12 Ιουλίου ότι θα κάνετε εκλογές και εμάς στις 24 Ιουλίου μας λέγατε πως δεν πάτε σε εκλογές. Και στις 8 Αυγούστου μας λέγατε να πάμε για διακοπές γιατί δεν θα φέρετε τη συμφωνία. Και τη φέρατε 14 Αυγούστου. Σας είπα ότι σας εμπιστευόμουν αρχικά αλλά μετά τη συμφωνία όχι. Πάθατε μετάλλαξη. Για να σας απαντήσω, εγώ δεν σας βλέπω ούτε για πρωθυπουργό ούτε για αντιπρόεδρο. Είστε ο πρωθυπουργός που έκανε το μεγαλύτερο κακό στο μικρότερο χρονικό διάστημα. Εγώ ποτέ δεν θέλω να σας ξαναδώ πρωθυπουργό. Για ένα διάστημα όμως θα μπορούσαμε εάν δεσμευτείτε να κάνουμε μια συμφωνία για να εφαρμόσουμε αυτά που εσείς φέρατε.

Ο κ. Μεϊμαράκης εκ νέου έκανε μια κίνηση για το ύψος των δυο αρχηγών στην κάμερα ενώ στη συνέχεια για χάριν αστειότητος έσκυψε κάνοντας τον κ. Τσίπρα να φαίνεται πολύ υψηλότερος και την κα Τρέμη να ξαναγελάσει δυνατά!

Τσίπρας: Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση, δεν χρειάζεται κυβέρνηση παρά φύσει…

Μεϊμαράκης (με άγριο βλέμμα): Μπορείτε να το εξηγήσετε παρακαλώ το παρά φύσει;

Τσίπρας: Δεν είναι φυσιολογικό κύριε Μεϊμαράκη (σ.σ.: ο πρόεδρος της ΝΔ αναφώνησε ένα βαρύ "ααα.."). Δύο κόμματα με μεγάλες ιδεολογικές διαφορές να είναι στην ίδια κυβέρνηση. Δεν είναι καλό για τον τόπο. Θυμηθείτε τι έγινε στην οικουμενική κυβέρνηση. Δεν υπήρχε καμία συνεννόηση. Και εξάλλου, θα είναι μεγάλη κατάρα για τον τόπο να είναι η Χρυσή Αυγή αντιπολίτευση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top