Πως έκλεισε το ντιμπέιτ: Τι είπαν οι αρχηγοί απευθυνόμενοι στους πολίτες

Τσίπρας: Να μη γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σύντομη παρένθεση – Μεϊμαράκης: Να υπερισχύσει η αλήθεια από το ψέμα - Πρώτη ανάρτηση: 00:04

Πως έκλεισε το ντιμπέιτ: Τι είπαν οι αρχηγοί απευθυνόμενοι στους πολίτες

Με μηνύματα των 2 πολιτικών αρχηγών προς τον λαό ολοκληρώθηκε το ντιμπέιτ.

Ο κ. Μεϊμαράκης έστειλε μήνυμα συνεργασίας και κάλεσε τους Έλληνες να ψηφίσουν ΝΔ αφού συγκρίνουν και αποφασίσουν «εάν αυτά που σας είχαν υποσχεθεί τον Ιανουάριο έγιναν πράξη».

Ο κ. Τσίπρας, από την πλευρά του, έκανε λόγο για καλή συμφωνία που επετεύχθη με τη βοήθεια του κόσμου που είπε «όχι» στο δημοψήφισμα και κάλεσε σε στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για μην γίνει πραγματικότητα το σενάριο της αριστερής παρένθεσης.

«Σας ζητώ να ψηφίσετε τη Νέα Δημοκρατία. Σας ζητώ πριν πάτε στην κάλπη, να σκεφτείτε, να συγκρίνετε και να αποφασίσετε. Να σκεφτείτε εάν αυτά που σας είχαν υποσχεθεί τον Ιανουάριο έγιναν πράξη και εάν υφάρπαξαν τη ψήφο σας. Την Κυριακή κρίνεται το μέλλον της χώρας, κρίνεται εάν θα υπερισχύσει η αλήθεια από το ψέμα και εάν το φως μπορεί πράγματι να φωτίσει το σκοτάδι. Οι Έλληνες μεγαλουργούν παντού, μπορούν να μεγαλουργήσουν και στη χώρα τους. Αρκεί να μην στρέφεται ο ένας απέναντι στον άλλον. Όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά. Δεσμεύεται η ΝΔ ότι εάν μας δώσετε την εντολή θα σχηματίσει μία κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης και συνεργασίας για να προχωρήσουμε τον ευρωπαϊκό δρόμο, να βγούμε από το μνημόνιο και να μπούμε στην ανάπτυξη. Θα δημιουργήσουμε εθνική ομάδα εργασίας που θα φτιάξει ένα σχέδιο, με τα οράματα που έχουμε, και θα καλέσουμε να συμμετέχουν και οι φορείς για να έχει ένα σχέδιο η χώρα ανεξαρτήτως του ποιος θα κυβερνά τον τόπο. Τέλος, θα φτιάξουμε ομάδα εθνικής διαπραγμάτευσης. Η χώρα μπορεί μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2016 να ανακάμψει» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Το Γενάρη που μας πέρασε πήραμε την εντολή σας να βγάλουμε τη χώρα από το βαθύ λάκο της χρεοκοπίας, στον οποίο μας ρίξανε τα κόμματα που κυβερνούσαν 40 χρόνια, τα οποία φόρτωσαν στον ελληνικό λαό χρέη και ελλείμματα. Αποδείξαμε ότι μόνη μας έγνοια ήταν να υπερασπιστούμε το δίκαιο και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Συγκρουστήκαμε, κερδίσαμε έδαφος, ανοίξαμε δρόμους. Την κρίσιμη στιγμή βάλαμε τον λαό, εσάς, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και με το περήφανο “ΟΧΙ” στο δημοψήφισμα πετύχαμε μία καλή συμφωνία. Έχουμε μπροστά μας δυσκολίες αλλά τα πιο δύσκολα πέρασαν. Έχουμε σχέδιο και γνώση για να πάμε μπροστά. Τώρα θα πρέπει να δοθεί μία μάχη στο εσωτερικό της χώρας με το παλιό κατεστημένο, με όλες τις παθογένειες που μας οδήγησαν στην κρίση. Πρέπει να ξεμπερδέψουμε με τη διαπλοκή, τη φοροδιαφυγή και την αναξιοκρατία και να δουλέψουμε για μια Ελλάδα της προκοπής και του μόχθου. Το δίλημμα των εκλογών είναι εάν θέλουμε την Ελλάδα των λίγων ή των πολλών. Είναι στο χέρι σας, ας μην επιτρέψουμε να κάνουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μία σύντομη παρένθεση. Ας κερδίσουμε το αύριο, τελειώνοντας με το χθες» είπε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top