Η απάντηση Τσίπρα για τα 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Τι είπε ο Μεϊμαράκης για ΕΝΦΙΑ

Η απάντηση Τσίπρα για τα 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Απαντώντας στον κ. Γιομπαζολιά σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο κ. Τσίπρας είπε: «Έγινε ανακεφαλαιποίηση από κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και το μόνο που καλύφθηκαν ήταν οι τραπεζικές ανάγκες και όχι τα κόκκινα δάνεια. Η ανάγκη για τα 25 δισ. ευρώ υπήρχε από πριν αλλά γιατί δεν έγιναν κινήσεις για το πραγματικό πρόβλημα. Το θέμα των δανείων είναι κρίσιμο και γι’ αυτό λέμε ότι είναι η κρίσιμη μάχη που θα δώσουμε» ανέφερε, μιλώντας για «ένα είδος Σεισάχθειας» για τα κόκκινα δάνεια.
Συνεχίζοντας απάντησε στο αν αισθάνεται ότι πρέπει να ζητήσει συγνώμη στους πολίτες επειδή έταξε πολλά και έκανε λίγα, φέρνοντας και τρίτο μνημόνιο: «Δεν υπάρχει ά��λος πολιτικός σε αυτό τον τόπο με τόση ειλικρίνεια να έχει παραδεχθεί λάθη. Αλλά να σταματήσουμε τη λαθολογία. Για όσα πράξαμε αισθάνομαι περήφανος, δώσαμε στον ελληνικό τη δυνατότητα να πάρει ανάσα αξιοπρέπειας και όλες οι παρεμβάσεις μας ήταν σε φιλολαϊκή κατεύθυνση. Το μνημόνιο ήταν αποτέλεσμα μιας πολύ σκληρής διαπραγμάτευσης. Κάναμε έναν αναγκαίο συμβιβασμό αλλά και κερδίσαμε έδαφος και πρέπει να συνεχίσουμε».
Ο Μεϊμαράκης για τον ΕΝΦΙΑ
Απαντώντας σε ερώτηση του ίδιου δημοσιογράφου για τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Θα εξορθολογήσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Είχε πράγματι αδικίες, εξίσωση αντικειμενικών με πραγματικών αξιών, ήμασταν έτοιμοι αλλά προέκυψαν οι εκλογές που ήρθε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος είχε πει ότι θα τον καταργήσει. Και τώρα μας παίρνει και τα κλειδιά.»
Κληθείς να δώσει ένα παράδειγμα για ισοδύναμο μέτρο που θα ανακουφίσει τον κόσμο ανέφερε: «Δεν θα πω ψέματα γιατί θέλω να σας κοιτώ στα μάτια τη Δευτέρα. Στο πρώτο εξάμηνο, με το ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων έργων, αν φύγουμε από την ύφεση, έστω στο 0,1%, ό,τι πόροι εξοικονομηθούν θα πάνε σε αυτή την κατεύθυνση. Εμείς δώσαμε 500 εκ. από το πλεόνασμα και ο κ. Τσίπρας 200 εκ. ευρώ από το έλλειμμα».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top