Αρχίζει το «ματς» του debate στις 9 μμ

Προπόνηση των δύο «μονομάχων» και για τις… κόκκινες κάρτες

Αρχίζει το «ματς» του debate  στις 9 μμ
Αρχίζει το «ματς» στις 9 μμ μεταξύ των αρχηγών των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, του προέδρου του ΣΥΡΙΖ�� Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οι οποίοι βάσει και των γκάλοπ θα διεκδικήσουν την πρωτιά στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Ως έδρα της αναμέτρησης ορίσθηκε και πάλι το κτίριο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης στην Αγία Παρασκευή, όπου άλλωστε έχουν διεξαχθεί όλες οι «επίσημες» τηλεμαχίες μέχρι σήμερα, με την μία και μοναδική «ανεπίσημη» να έχει γίνει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο το 1990.

meimarakis tsipras 1st debate.jpg



Δεν είναι όμως μόνο η μορφή «τελικού» που παίρνει η σημερινή τηλεμαχία που παραπέμπει σε αγώνα ποδοσφαίρου αλλά και οι… κόκκινες κάρτες, που για πρώτη φορά καθιερώνονται σε debate, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν οι ανιαροί και διόλου διαφωτιστικοί για τους πολίτες παράλληλοι μονόλογοι.

Συγκεκριμένα, μετά την απάντηση του κάθε αρχηγού, ο άλλος πολιτικός θα έχει τη δυνατότητα να κάνει σχόλιο, δείχνοντας «κόκκινη κάρτα» για να πάρει τον λόγο, έχοντας στη διάθεσή του ένα λεπτό.

Στις καινοτομίες και το γεγονός ότι οι δύο αρχηγοί θα είναι όρθιοι, γεγονός που σημαίνει ότι πέρα από τις απαντήσεις καθ’ εαυτές, ρόλο στο ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις θα παίξει και η γλώσσα του σώματος.

studio debate.jpg



Για τον ίδιο λόγο σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο αρχηγοί έκαναν «προπόνηση» σήμερα με τους συνεργάτες τους και ειδικούς της επικοινωνίας, όχι μόνο για το πώς θα απαντήσουν επί της ουσίας στις ερωτήσεις αλλά και για το πώς θα στέκονται στο πάνελ, χωρίς να φανερώσουν την δυσαρέσκειά τους ή την αμηχανία τους, ειδικά αν ο άλλος αρχηγός τους «στριμώξει». Στην ιστορία έχει μείνει άλλωστε ο αμήχανος τρόπος αντίδρασης του Νίξον σε debate με τον Τζον Κένεντι στις ΗΠΑ, που εκτιμάται ότι του στέρησε την προεδρική εκλογή.

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ όλες τις αλλαγές στους όρους της σημερινής τηλεμαχίας. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top