Μουζάλ��ς για μεταναστευτικό: Ήρθε η ώρα για την Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη

Στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε.

Μουζάλας για μεταναστευτικό: Ήρθε η ώρα για την Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη

Την ώρα που οι Γερμανοί κλείνουν τα σύνορα τους και η Ευρωπαϊκή Ένωση στέλνει στρατό για να αντιμετωπίσει στη Μεσόγειο και το Αιγαίο το μεταναστευτικό, ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Μουζάλας, κάνει νέα έκκληση για βοήθεια στην Ευρώπη.

«H Ελλάδα αναλαμβάνει τις ευθύνες της, όμως τώρα ήρθε η ώρα να δείξει την αλληλεγγύη της η Ευρώπη», δήλωσε ο κ.Μουζάλας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε., το οποίο συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ο κ.Μουζάλας επανέλαβε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με τους μετανάστες δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό. Ακόμη ανέφερε ότι χιλιάδες πρόσφυγες αναζητούν βοήθεια και καταφύγιο στην Ευρώπη και πως η Ελλάδα από την πλευρά της προσπαθεί και εργάζεται σκληρά να διαχειριστεί το πρόβλημα, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων.

Ο αναπληρωτής υπουργός τέλος διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα, μαζί με την Ευρώπη, θα προσπαθήσουν να εργαστούν σκληρά για την επίλυση της κρίσης, «τηρώντας παράλληλα αποστάσεις από ρατσιστικές και ξενοφοβικές ιδέες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top