Πάγκαλος: Ως πότε πια οι παλικαρισμοί και τα διακυβεύματα;

Ζάρια, δαντέλες και γαργαλητά βλέπει πίσω απ’την διαπραγμάτευση ο πρώην υπουργός

Πάγκαλος: Ως πότε πια οι παλικαρισμοί και τα διακυβεύματα;

​Με μπαράκια, ζάρια, τσιγάρα και... δαντέλες σχολιάζει τις πολιτικές εξελίξεις ο πρώην υπουργός και κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Πάγκαλος, εξαπολύοντας νέα σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αφού ο κ.Πάγκαλος μας υπενθυμίζει τις πιθανές ζαριές που μπορεί να φέρει ένας παίκτης στο τάβλι, την monopoly ή το μπαρμπούτι, διερωτάται αν με αυτόν τον τρόπο υπερασπίστηκε ο κ.Τσίπρας και η κυβέρνησή του την οικονομική ανάπτυξη της χώρας στην πρόσφατη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

«Να υποθέσ��υμε ότι τα έπαιξε όλα στα ζάρια; Αν κάτι τέτοιο δεν συνέβη και η στάση του ήταν αντικείμενο σχεδιασμού και εκτίμησης του συσχετισμού δυνάμεων και προσπάθειας οικοδόμησης συμμαχιών, τότε τι νόημα έχει η χρησιμοποίηση του όρου διακύβευμα στην εκ των υστέρων περιγραφή των γεγονότων;» διερωτάται στην συνέχεια, περιγράφοντας δύο πιθανά σενάρια πίσω από την διαπραγματευτική μάχη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το παιδί μπήκε μόνο του με τα δύο εξάσφαιρά του ξεκούμπωτα και ένα τσιγάρο μισοσβησμένο να κρέμεται στην άκρη των χειλιών του και βάδισε ατρόμητα προς το μπαρ, κοιτάζοντας με το ατσάλινο βλέμμα του, το επίφοβο κοινό του BarSaloon «Euro»; Ή πέρασε τις ώρες του στο πρώτο πάτωμα στην αγκαλιά της θείας Άνγκελας, που ντυμένη με δαντέλες Βαυαρίας, τον γαργαλούσε μέχρι να υποκύψει; Ως πότε πια οι παλικαρισμοί και τα διακυβεύματα; Τώρα, που ο Λαφαζάνης βρήκε επιτέλους ταξί για το Νομισματοκοπείον, δεν κάνουμε και καμιά δουλειά; Ο κόσμος υποφέρει».

Δείτε στο αρχείο Word όλο το κείμενο του Πάγκαλου


Το γλωσσάριο της κωλοτούμπας.docxΤο γλωσσάριο της κωλοτούμπας.docx

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top