Παπαδημούλης: «Μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ θα ήταν πολύ ασταθής»

«Μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουμε σταθερή κυβέρνηση τετραετίας»

​Το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου απέρριψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Είναι μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουμε επιτέλους μια σταθερή κυβέρνηση τετραετούς διάρκειας. Το βασικό δίλημμα που θα το απαντήσει η κάλπη, είναι αν αυτή η κυβέρνηση θα γίνει με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Τσίπρα ή με κορμό τη ΝΔ και την πολιτική της και πρωθυπουργό τον Μεϊμαράκη», είπε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε:

«Εμείς διεκδικούμε την αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Είναι ένας στόχος δύσκολος αλλά δεν τον έχουμε εγκαταλείψει. Και σπεύδω να σας πω ότι αν δεν υπάρχει η κοινοβουλευτ��κή πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μια πρωτιά καθαρή, τότε θα σεβαστούμε τη λαϊκή εντολή να διαμορφώσουμε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα γρήγορα, χωρίς χρονοτριβές, μια κυβέρνηση η οποία σκοπεύει να διαρκέσει τέσσερα χρόνια. Και δεν νομίζω ότι οι άλλες πολιτικές δυνάμεις που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξουν μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Τσίπρα, θα προβάλλουν υπερβολικές αξιώσεις και απαιτήσεις πολύ εγωιστικές γιατί η πίεση για να συγκροτηθεί γρήγορα μια σταθερή κυβέρνηση θα είναι τρομακτική από την ελληνική κοινωνία. Αυτό που θέλω να πω, επικαλούμενος την κοινή λογική, είναι ότι όσο πιο ισχυρός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη της επόμενης Κυριακής, τόσο πιο σταθερή και προοδευτική θα είναι η κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί. Αλλά οπωσδήποτε κυβέρνηση θα έχουμε την επομένη των εκλογών».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ θα ήταν ασταθής και θα δημιουργούσε νέα προβλήματα στη χώρα.

«Επειδή γίνεται αρκετή συζήτηση για το σενάριο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, που νομίζω ότι πολύ σωστά το απορρίπτει κατηγορηματικά ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτω στο επιχείρημα των μεγάλων πολιτικών και προγραμματικών διαφορών ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα χαρακτηρ��ζόταν από μια διαρκή αλληλοϋπονόμευση και επομένως θα ήταν πολύ ασταθής – το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από αυτό που χρειαζόμαστε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top