Νέα "ρουκέτα" από Μητρόπουλο: Οι συντάξεις θα καταβάλλονται σε σχέση με την ακίνητη περιουσία

"Είναι το μοντέλο Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας" τόνισε

Νέα "βόμβα" για τις συντάξεις πέταξε το πρωί της Κυριακής ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, προειδοποιώντας ότι στο τρίτο μνημόνιο περιλαμβάνεται νομοθέτημα, σύμφωνα με το οποίο οι συντάξεις θα... καταβάλλονται ανάλογα με την ακίνητη περιουσία!

Τι σημαίνει αυτό; Αν για παράδειγμα ένας σ��νταξιούχος δάσκαλος έχει ένα σπίτι και δύο χωραφάκια, και ένας άλλος συνταξιούχος δάσκαλος δεν έχει τίποτα στην κατοχή του, τότε ο πρώτος θα παίρνει λιγότερη σύνταξη από τον δεύτερο και ας έχουν δουλέψει τα ίδια χρόνια και στο ίδιο πόστο!

«Το τρίτο μνημόνιο, νόμος 4336, σελίδα 1020, έχει τρεις ρήτρες. Ρήτρα ιδιοκτησίας, ρήτρα απαρέγκλιτης εφαρμογής, ρήτρα απαγόρευσης διατύπωσης εναλλακτικού προγράμματος. Δηλαδή οι συντάξεις θα καταβάλλονται με ρήτρα περιουσίας, όχι της ονομαστικής, αλλά της πραγματικής, του πραγματικού εισοδήματος. Έτοιμο είναι το νομοθέτημα. Το περιουσιολόγιο θα λαμβάνεται υπόψη. Οι συντάξεις θα μειώνονται σε σχέση με την ακίνητη περιουσία» δήλωσε στην εκπομπή "Ακραίως" και στον Τ.Χατζή, ο κ.Μητρόπουλος, ο οποίος δεν είναι στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ!

«Αυτό το μοντέλο καταβολής των συντάξεων είναι το μοντέλο της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας» πρόσθεσε, ενώ σε ερώτηση για το χρόνο ισχύος είπε: «Πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τον Οκτώβριο και δική μου εκτίμηση είναι, ότι θα ισχύσει για όλους τους ασφαλισμένους».

Σύμφωνα με τον κ.Μητρόπουλο, «όπου λειτούργησε αυτό το σύστημα, όσοι έχουν περιουσία παίρνουν ένα συνταξιοδοτικό... επίδομα και όλα τα υπόλοιπα μειώνονται σε σχέ��η με το ποσοστό της περιουσίας. Όλοι θα παίρνουν το επίδομα, όπως οι Αυστραλοί και οι Νεοζηλανδοί. Θα ισχύει δυστυχώς για όλους. Είναι το πιο αντικοινωνικό μέτρο που έχω δει».

Δείτε επίσης:

Μετωπική Μητρόπουλου με ΣΥΡΙΖΑ: Έρχεται μακελειό στις συντάξεις μετά τις εκλογές!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top