Μεϊμαράκης: «Ζητώ τη δύναμη να προχωρήσω στον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας»

«Κανένας πρωθυπουργός δεν έκανε τόσο μεγάλο κακό σε τόσο λίγο χρόνο όπως ο Αλέξης Τσίπρας»

Μεϊμαράκης: «Ζητώ τη δύναμη να προχωρήσω στον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας»

​Εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας ζητά ο πρόεδρος της ΝΔ, Ε. Μεϊμαράκης μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα «Έθνος», ώστε να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα που χρειάζεται η χώρα για να πάει μπροστά η οικονομία.

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης σημειώνει ότι αυτό που καλείται να αποφασίσει ο ελληνικός λαός είναι αν θα ξαναζήσουμε τις δύσκολες καταστάσεις των τελευταίων επτά μηνών ή θα επιλέξουμε να πάμε την Ε��λάδα μπροστά με ειλικρίνεια, υπευθυνότητα και συνεργασία.

«Οι πολίτες έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι η ψήφος διαμαρτυρίας τον Γενάρη, όσο δικαιολογημένη κι αν ήταν δεν βοήθησε κανέναν. Η ψήφος εκείνη μας κόστισε 90 δισ. ευρώ, βαθιά ύφεση και ελλείμματα, νέα έξαρση της ανεργίας. Κόστισε ένα νέο Μνημόνιο, το Μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου. Κανένας πρωθυπουργός δεν έκανε τόσο μεγάλο κακό σε τόσο λίγο χρόνο όπως ο Αλέξης Τσίπρας», λέει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όσον αφορά στο τρίτο Μνημόνιο και στην εφαρμογή του, ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθαρίζει ότι δεσμεύονται όλοι από αυτό, αλλά δεν είναι όλοι ίδιοι.

«Εμείς έχουμε αποδείξει ότι φέρνουμε επενδύσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ τις διώχνει. Η κυβέρνηση που θα επιδιώξω να σχηματίσω αναλαμβάνοντας την εντολή ως πρώτο κόμμα στις εκλογές, θα έχει τον χαρακτήρα εθνικής Ελλάδος. Θα επιδιώξουμε να συμμετέχουν πραγματικά οι καλύτεροι, όχι μόνο από τα κόμματα, αλλά και από την κοινωνία, την αγορά, τους θεσμούς. Στην μεγάλη εθνική προσπάθεια που έχουμε δεν περισσεύει κανείς», λέει και καταλήγει:

«Ζητώ από τους πολίτες να μου δώσουν δύναμη να προχωρήσω στον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας που θα διασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top