Πάνε τη Ζωή στα δικαστήρια 29 συμβασιούχοι της Βουλής

Την καταγγέλλουν ότι δεν ανανέωσε τις συμβάσεις τους, αλλά εκείνοι συνέχιζαν να εργάζονται

​Χωρίς τέλος δείχνει να είναι η κόντρα της Προέδρου της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου με τους συμβασιούχους του ελληνικού κοινοβουλίου, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι αν και δεν είχαν ανανεωμένες συμβάσεις συνέχισαν να εργάζονται κανονικά και μάλιστα χωρίς να πληρώνονται.

Όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, η κόντρα μεταφέρεται πλέον στις δικαστικές αίθουσες, καθώς 29 συμβασιούχοι, ως επί το πλείστον εργαζόμενοι στο Κανάλι της Βουλής, κατέθεσαν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων κατά του ελληνικού Δημοσίου και της Βουλής των Ελλήνων και διεκδικούν δεδουλευμένα, συνολικού ύψους 347.071 ευρώ, ��λλά και επιπλέον ποσά για μισθούς υπερημερίας ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Οι συμβασιούχοι τονίζουν ότι παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις τους, μετά τη λήξη των συμβάσεών τους συνέχισαν να εργάζονται στη Βουλή, χωρίς όμως να τους καταβάλλεται το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών τους.

Προσθέτουν μάλιστα ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν ενήμερη για το πρόβλημα των 61 υπαλλήλων από τις 10 Μαρτίου, όμως συναντήθηκε μαζί τους δύο μήνες μετά, όπου και δεσμεύθηκε να βρει μια λύση, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

«Η κα Κωνσταντοπούλου με ψευδείς υποσχέσεις εξαντλούσε την υπομονή μας. Δεν θέλει να λύσει το θέμα αυτό, αλλά να διατηρεί τους συμβασιούχους σε εργασιακή ομηρία, καθώς ενώ, από τη μία, αναγνωρίζει ότι αρκετοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, από την άλλη, αν και τους καλεί να συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά, δεν ανανεώνει τις συμβάσεις τους και τους αφήνει απλήρωτους επί μήνες», υποστηρίζουν οι συμβασιούχοι.

Από την πλευρά της η Ζ. Κωνσταντοπούλου έχει διαφορετική άποψη. Η Πρόεδρος της Βουλής δεν έκρυψε ποτέ ότι θεωρεί το Κανάλι και πολλές από τις Διευθύνσεις της Βουλής πεδίο εξυπηρέτησης πελατειακών σχέσεων , αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ίδια δεν ήταν διατεθειμένη να ανανεώσει τις συμβάσεις σε υπαλλήλους – ρουσφέτια και… «φαντάσματα».

Υποστηρίζει ακόμα ότι η ίδια θέλησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο, όμως όταν ζήτησε εγγράφως να της γνωστοποιηθεί πόσοι είναι οι συμβασιούχοι, οι υπηρεσίες δήλωσαν… αδυναμία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top